Marjorie Taylor Greene är en kontroversiell republikansk politiker som för en månad sedan fick sitt twitterkonto permanent nedstängt
Marjorie Taylor Greene är en kontroversiell republikansk politiker som för en månad sedan fick sitt twitterkonto permanent nedstängt Bild: Carolyn Kaster

Kongressledamot förväxlade Gestapo med tomatsoppa

Den amerikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene verkar ha blandat ihop Hitlers hemliga polis med spansk tomatsoppa. Uttalandet, som har fått stor spridning på sociala medier, gjordes i en tv-intervju där Greene ondgjorde sig över ”gazpachopolisen”, vilket många på internet antar var ett försök att dra en parallell till Nazitysklands hemliga polisorganisation Gestapo, skriver The Guardian.

ANNONS
|

Det är inte första gången den kontroversiella republikanen Marjorie Taylor Greene väcker uppmärksamhet. Hon vänder sig ofta till sina följare på sociala medier för att få stöd, exempelvis till en ”gräsrotsarmé” för att ställa president Joe Biden inför riksrätt, eller för att auktionera ut sitt halvautomatiska favoritvapen.

Taylor Greene bröt vid 21 tillfällen mot kravet på att bära munskydd i den amerikanska kongressen, vilket har tvingat henne att betala böter på över 400 000 kronor.

För en månad sedan fick kongressledamoten dessutom sitt twitterkonto permanent nedstängt för att ha spridit falsk information om vaccinet mot covid-19.

LÄS MER:Vad betyder tystnaden från Trump?

"Gazpachopolis som spionerar på kongressen”

Nu har Marjorie Taylor Greene varit i blåsväder igen och den här gången är det en ofrivillig humor i hennes uttalandet som är i fokus.

ANNONS
Gazpacho är en kall spansk tomatsoppa.
Gazpacho är en kall spansk tomatsoppa. Bild: Empreinte

I tv-programmet ”Real America with Dan Ball” säger Taylor Greene i en intervju:

”Vi har inte bara Washington DC-fängelset, som är DC:s Gulag, utan nu har vi även Nancy Pelosis gazpachopolis som spionerar på kongressledamöter och på de lagstiftande arbetet vi gör. Som spionerar på vår personal och på amerikanska medborgare.”

Nancy Pelosi är demokrat och talman i representanthuset. Taylor Greene utvecklade inte vad hon menade med att talmannen skulle spionera på kongressen med en ”gazpachopolis”, men i diskussionen som uppstod på internet tror många att hon egentligen hade för avsikt att göra en parallell till Nazitysklands hemliga polisorganisation Gestapo.

LÄS MER:Vegansk studentbuffé med Gaspacho

Roat många på internet

Felsägningen har roat många på internet och klippet med Marjorie Taylor Greene har fått viral spridning.

Många var snabba med att ta till Twitter för att tävla i kvicka formuleringar kring händelsen. Den politiska journalisten Jake Sherman twittrade till exempel att:

”Gazpacho är en kall tomatsoppa. Gestapo är nazisterna polisorganisation. Ingen av dessa är rätt.”

Nyhetskanalen CNN:s politiska kommentator Alyssa Farrah Griffin kommenterade även hon på Twitter:

”Tack gode gud att cateringpersonalen på mitt bröllop visste skillnaden mellan gazpacho och Gestapo. Det kunde ha blivit konstigt.”

LÄS MER:I det andra Göteborg är rötterna svenska och Trump favorit

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS