Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och  Alexandra Ivanov under ett torgmöte på Olof Palmes plats vid Uppsala Centralstation.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Alexandra Ivanov under ett torgmöte på Olof Palmes plats vid Uppsala Centralstation. Bild: Christine Olsson/TT

Ulf Kristerssons stabschef lämnar jobbet

Statsminister Ulf Kristerssons stabschef Alexandra Ivanov Hökmark lämnar sitt jobb i regeringskansliet – för ett toppjobb hos Timbro.
– Hon har en unik erfarenhet och bredd och kommer att tillföra Timbro stora värden, säger Timbros tillträdande vd PM Nilsson.

ANNONS
|

Alexandra Ivanov Hökmark är en av de högst uppsatta tjänstemännen i regeringskansliet i egenskap av stabschef till statsminister Ulf Kristersson. Den posten har hon haft sedan M, KD och L tog över regeringsmakten efter valet 2022.

Hon har också varit Ulf Kristerssons talskrivare och har sammantaget jobbat sex år i M-ledarens innersta krets.

Alexandra Ivanov Hökmark lämnar nu sin roll i statsministerns kansli för ett toppjobb på den liberala tankesmedjan Timbro, enligt ett pressmeddelande.

”Vilken ära det har varit. Vi har jobbat dag och natt för att ge Sverige en ny kurs. Med idéer och policy, övertygelse och pragmatism. Att vinna väljarnas förtroende 2022 är det enskilt viktigaste jag varit med om politiskt. Allt under Ulf Kristerssons trygga ledarskap – en statsminister för de allvarstider Sverige befinner sig i”, skriver hon på Facebook.

ANNONS

Får toppjobb på Timbro

Alexandra Ivanov Hökmark blir nu biträdande chef på Timbro och kommer att tillträda tillsammans med PM Nilsson i slutet av november.

– Jag är väldigt glad att Alexandra tackade ja till att jobba hos oss. Hon har en unik erfarenhet och bredd och kommer att tillföra Timbro stora värden, säger Timbros tillträdande vd PM Nilsson i ett pressmeddelande.

PM Nilsson har själv förflutet som statssekreterare åt Ulf Kristersson. Han valde att lämna jobbet efter den så kallade ålskandalen.

Alexandra Ivanov Hökmark har tidigare varit varit ledarskribent på Svenska Dagbladet, rådgivare till M-toppen Gunnar Hökmark i Europaparlamentet, förbundsordförande i Fria Moderata Studentförbundet samt jobbat med Timbro medieinstitut och Timbro förlag.

LÄS MER:Därför är ålskandalen ett problem för Kristersson

LÄS MER:PM Nilsson lämnar jobbet som statssekreterare

LÄS MER:Efter ålskandalen – PM Nilsson får jobb på Timbro

LÄS MER:Inblandad i politisk skandal – blir Ulf Kristerssons rådgivare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS