Bild: TT
Bild: TT

Kent Ekeroth tar timeout

Kent Ekeroth (SD) kommer tillsvidare ta en paus från sitt uppdrag i riksdagens justitieutskott, meddelar Sverigedemokraterna. Beskedet kommer efter onsdagens misshandelsskandal.

ANNONS
|

Det var på fredagseftermiddagen som Sverigedemokraterna meddelade att Kent Ekeroth tar timeout från att representera riksdagens justitieutskott.

-Låt oss hoppas att detta blir ordentligt utrett så att vi kan fokusera på politik igen. Jag håller med om Jimmie Åkessons bedömning. Tills vidare kommer jag inte att företräda Sverigedemokraterna i justitieutskottet, säger han i ett uttalande.

Läs också:Åkesson uppmanar Ekeroth till timeout

Bråkade vid krogkö

Beskedet kommer efter att Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, uppmanat Ekeroth att ta en paus från sitt uppdrag. Anledningen ska ha varit den misshandelsskandal som Ekeroth varit inblandad i utanför en klubb under onsdagskvällen.

Läs också:Förundersökning inledd mot Ekeroth

ANNONS

Händelsen orsakades av att Ekeroth blivit provocerad av en 20-årig man i krogkön. Något som ska ha väckt en reaktion hos riksdagsledamoten - som därmed delat ut knytnävsslag.

- Kent Ekeroth har gjort liknande saker flera gånger förut. Att en riksdagsledamot slår en människa på grund av en kommentar är sjukt, sade den 20-årige mannen till Aftonbladet.

Läs också:Kent Ekeroth: "Jag försvarade mig"

Hamnat i trubbel tidigare

Kent Ekeroth har hamnat i blåsväder tidigare. Bland under hösten 2012 när Expressen publicerade en två år gammal video som visade hur Ekeroth, tillsammans med kollegan Erik Almqvist, varit beväpnade med järnrör och hotat och trakasserat en man och en kvinna.

”Jag gör vad fan jag vill! Fattar du?! Backa!", hörs Ekeroth säga på filmen samtidigt som han knuffar en ung kvinna.

Vid tillfället tvingades Almqvist attlämna sina uppdrag i partiet, medans Ekeroth blev kvar.

ANNONS