Åkesson uppmanar Ekeroth till timeout

Kent Ekeroth uppmanas att ta en timeout av partiledare Jimmie Åkesson, rapporterar Dagens Nyheter. - Det jag har sagt till Kent i dag, det är att jag tycker att det är bra om han tar en timeout ifrån sitt uppdrag i justitieutskottet, säger Jimmie Åkesson, till tidningen. En förundersökning gällande misshandel är inledd.

ANNONS
|

Under torsdagen framkom det uppgifter att Kent Ekeroth (SD) blivit anmäld för misshandel. Nu uppmanas han av Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, att ta en timeout, det rapporterar Dagens Nyheter.

- Det jag har sagt till Kent i dag, det är att jag tycker att det är bra om han tar en timeout ifrån sitt uppdrag i justitieutskottet, åtminstone tills det är utrett. Sedan får vi ta det därifrån, säger Jimmie Åkesson, till tidningen.

Svarade inte Åkesson

Enligt Jimmie Åkesson ska han inte fått något direkt svar från Ekeroth efter samtalet. Samtidigt har Kent Ekeroth inte varit närvarande vid riksdagen under torsdagen.

– Jag vet inte om jag fick något svar, direkt. Han lyssnade och har väl accepterat det då också. Men det återstår att se hur han agerar utifrån det. Men jag har meddelat att det är min syn. Sedan får han väl värdera det, säger Jimmie Åkesson till DN.

ANNONS

Partiledaren ska själv inte ha upplevt att Ekeroth motsatt sig uppmaningen.

Gick till attack utanför nattklubb

Det var under natten mot torsdagen somKent Ekeroth nekade inträde till en nattklubb - och därefter hamnade i bråk.

Läs också: Kent Ekeroth: "Jag försvarade mig"

I samband med det ska en 20-årig man ha provocerat Ekeroth, bland annat igenom att nämna den så kallade järnrörskandalen. Något som inte alls gick hem hos riksdagspolitikern - som reagerat våldsamt och delat ut ett knytnävsslag i ansiktet på mannen,uppger Aftonbladet.

- Kent Ekeroth har gjort liknande saker flera gånger förut. Att en riksdagsledamot slår en människa på grund av en kommentar är sjukt, säger den 20-årige mannen till tidningen.

Inte första gången

Det är inte första gången som Kent Ekeroth hamnar i hetluften. Under hösten 2012 publicerade Expressen en film som visade hur Ekeroth tillsammans med kollegan Erik Almqvist två år tidigare varit beväpnade med järnrör och hotat en man och en kvinna.

”Jag gör vad fan jag vill! Fattar du?! Backa!", hörs Ekeroth säga på filmen samtidigt som han knuffar en ung kvinna.

Almqvist tvingades lämna sina uppdrag i partiet, medans Ekeroth blev kvar. Den här gången ser dock Ekeroths agerande ut att ha få konsekvenser.

– Kent har ju tidigare råkat ut för liknande händelser där han blivit angripen för att han har de politiska uppfattningar han har och för att han är den han är. Vad som hänt i det här fallet vet jag inte. Låt polisen utreda det här så får vi återkomma om vad vi tycker om det som har hänt, säger Jimmie Åkesson till DN.

ANNONS

Strax före 18.30-tiden på kvällen uppger Aftonbladet att en förundersökning gällande misshandel har inletts.

ANNONS