SD-topp har polisanmälts för misshandel

Natten till torsdag ska riksdagsledamoten Kent Ekeroth slagit en ung man i ansiktet, enligt Aftonbladet. Bråket ska ha ägt rum i en kö till en nattklubb på Stureplan i Stockholm. Enligt Ekeroth själv, handlade det hela om självförsvar, uppger tidningen. Polisen har nu inlett en förundersökning gällande misshandel.

ANNONS
|

Bråket ska ha inträffat efter att Kent Ekeroth ska ha blivit nekad inträde till klubben. Då ska en man ha uttalat sig provocerande och skämtat om järnrörsskandalen 2010, varpå Ekeroth ska ha gett mannen ett knytnävsslag i ansiktet, skriver Aftonbladet.

Det är inte första gången Kent Ekeroth hamnar i blåsväder.

Järnrörsskandalen 2010

"Järnrörsskandalen" uppdagades hösten 2012, efter att Expressen publicerat en film från en festnatt i Stockholm 2010. På filmen syns bland bland annat Erik Almqvist och den nuvarande riksdagsledamoten Kent Ekeroth. Almqvist uttalade sig sexistiskt och rasistiskt, de beväpnade sig med järnrör, och partiledaren Jimmie Åkesson sade att SD:s nolltolerans innebar att det var oacceptabelt. Almqvist fick lämna uppdragen i SD och uppmanades att överväga sin riksdagsplats.

ANNONS

Daniel, 20, var mannen som blev slagen av SD-toppen Kent Ekeroth, skriver Aftonbladet.

-Han ville komma in, men nekades av vakterna. Han gick ut ur kön och förbi mig. Jag mötte hans blick och sa något i stil med: ”Hade du kul med järnrören?”, säger Daniel till Aftonbladet.

Därefter ska Kent Ekeroth, enligt Daniel, ha slagit till honom med knytnäven rakt i ansiktet.

"Jag försvarade mig reflexmässigt"

Till tidningen beskriver 20-åringen hur chockad han blev av slaget och att han blev svullen i ansiktet efter händelsen.

Efter händelsen har Ekeroths livvakter ingripit och tillkallade polis till platsen som därefter har sagt till Daniel att de visste om att det var Ekeroth som hade gjort fel.

– Att han slog just mig är irrelevant, men jag känner ett ansvar att offentliggöra detta för att göra folk uppmärksamma på att det sker. Kent Ekeroth har gjort liknande saker flera gånger förut. Att en riksdagsledamot slår en människa på grund av en kommentar är sjukt.

I ett sms till Aftonbladet skriver Kent Ekeroth att han agerade i självförsvar:

”Jag hade sällskap av två Säpo-vakter som var upptagna med att omhänderta en okänd man som försökt attackerat mig. Då blev jag plötsligt oprovocerat slagen i ansiktet av ytterligare en okänd man. Situationen var utsatt och det hela var mycket obehagligt. Jag försvarade mig reflexmässigt genom att ge angriparen en lättare örfil tillbaka.”

ANNONS

Daniel hävdar dock fortfarande att Ekeroths bild av hur händelsen gick till inte stämmer överens med hur han själv minns kvällen.

Strax före 18.30-tiden på kvällen uppger Aftonbladet att en förundersökning gällande misshandel har inletts.

GP söker Kent Ekeroth för en kommentar.

ANNONS