På Universeum kan man bland annat se sengångare, apor, hajar och giftormar.
På Universeum kan man bland annat se sengångare, apor, hajar och giftormar. Bild: Universeum

Åtta ställen i Västsverige där man kan titta på djur

För de som älskar djur finns det flera ställen runt om i Västsverige där man kan se dem, men även få klappa en del av dem. Det finns läskiga djur som kungskobra, hajar och kajmaner, men även gulliga djur som kaniner, minigrisar, apor, får och hästar.

ANNONS
|

Runt om i Västsverige finns flera ställen där man har möjlighet att titta på både läskiga och gulliga djur. De finns i djurparker, men också på lantgårdar runt om i Göteborgstrakten. Man kan se djur som tigrar, giftormar, hajar, noshörningar, spindlar. Men finns även lite mindre läskiga som sengångare, kaniner, får, schimpanser, kor, katter och minigrisar.

På flera ställen finns det möjlighet att klappa och hänga med en del av dem. Ett av dem är Bergums fritidslantgård i Angered, som märkt ett större intresse att besöka dem sen en tid tillbaka.

– Många tycker det är skönt att komma ut på landet. Vi har märkt ett stort intresse av att besöka oss under coronatiden, och det har kommit en ny typ av besökare, säger Elisabeth Bremsjö på Bergums fritidslantgård.

ANNONS

LÄS MER:Oväntat sällskap på löprunda – av en nyfiken räv

Här listar vi åtta ställen i väst där man titta på djur:

Här man man titta på djur i väst
Bild: Mona Lindberg

Bergums fritidslantgård, Dockereds Gård 10, Angered

På gården finns kor, tackor, lamm, getter, ankor, kaniner, höns, och en katt. Som besökare får man gå in i inhägnaderna till alla djuren, men då får man inte glömma stänga grinden efter sig. Några som älskar när de blir kliade är tackorna och lammen.
Besökarna kan även få titta in i ladan och på traktorerna. Gården är öppen alla dagar mellan 10 till 15. Julafton stänger de tidigare.
Här man man titta på djur i väst
Bild: Hanna Godhe

Kättilsröds 4H-gård, Västra Tuvevägen 100, Göteborg

På gården kan man som besökare titta på djuren som går i sina hagar. Har man tur kommer de fram till staketet och vill bli klappade. Här finns djur som kor, grisar, getter, får, hästar, kaniner, höns och ankor.

Ankorna och hönsen går lösa på gården. På lördagar och söndagar klockan 13, kan barn få rida ett varv på deras ponny i paddocken för 30 kronor. På helgerna kan man också boka barnkalas på gården.
De har självservering av fika på helgerna för de som blir fikasugna.

Deras öppettider är: Måndag-fredag 08-17, lördag-söndag 09-16.
Här man man titta på djur i väst
Bild: Sofie Rolfson

Stadslantgården Galaxen, Galaxgatan 7, Göteborg

På gården i Bergsjön finns det hästar, får, kor, grisar, höns, ankor, kaniner och en katt. De flesta djur går i sina hagar, och kommer ibland fram och hälsar på besökarna. Några som gillar uppmärksamhet är gårdens får.
Grisarna kan man locka fram med lite gräs, och stallkatten Kalle tar gärna en mysstund.
De har öppet året runt förutom julafton från klockan 10. På söndagar är kaféet öppet, då säljs fika ägg och honung.
Här man man titta på djur i väst
Bild: Gustav Ahlqvist

Lammet & Bonden, Hällingsbovägen 21, Gråbo

På gården i Gråbo har de kor, får och grisar i sina hagar. När deras gårdsbutik är öppen är man välkommen att hälsa på djuren i hagarna. Vissa djur gillar sällskap, andra inte. Ibland har de guidade turer i hagarna, när det är berättar de på sin Facebooksida.
Deras mesta sevärdhet som lockar besökare, är den gamla avelsgalten Måns som väger hela 400 kilo. Gårdsbutiken är öppen fredagar 14 -18 och lördagar 10-14.
Här man man titta på djur i väst
Bild: Hanna Ahlström

Nolhaga Lantgård

Här kan du titta på djuren varje dag hela året om. Djur som ponnys, minigrisar, grisar, får, getter, kaniner och hönor strövar runt i sina hagar i parken.
På grund av covid-19 har de just nu stängt lantgårdsbyggnaden, kaninhänget och klapphagen tillsvidare för besökare.
Här man man titta på djur i väst
Bild: Erik Edvardsson

Nordens Ark, Åby säteri, Hunnebostrand

Här finns mycket djur att titta på som till exempel grodor, röd panda, tiger, berguv, påfågeltarantel, kor, getter, och kaniner.
Man kan inte gå in till djuren, men på Lantgården kommer gärna fåren och getterna fram till staketet och vill bli klappade.
Parken är öppen året runt från klockan 10.
Här man man titta på djur i väst
Bild: Universeum

Universeum, Södra vägen 50, Göteborg

Här är det fullt med upplevelser för alla åldrar. Man kan bland annat få lära sig saker om kemi, hälsa, småkryp och rymden. Där finns mycket djur att titta på, både inhemska djur som skäggdoppingen Gert, abborre, gös och exotiska som hajar, sengångare, apor, pirayor och tukaner.

Öppettider: Till och med 30 augusti: Måndag - söndag: 10 -18. Från 31 augusti och tills vidare måndag - onsdag: stängt, och öppet torsdag - söndag: 10-18.
Här man man titta på djur i väst
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Borås djurpark, Borås

I parken finns det en dinopark, afrikanska savannen med till exempel elefanter, strutsar, bufflar, zebror och noshörningar. Djungelriket har apor, tigrar och lejon. I Simbaland kan man se pingviner, hyenor och järv.
På bondgården finns djur som alpackor, pandor, getter, kaniner, minigrisar, kor och gotlandsruss.
För att besöka parken nu måste man förboka biljetter. De har öppet alla dagar mellan 10 - 16.30 fram till 23 augusti.
Sen är det bara öppet på helgerna 10 - 16, mellan 23 augusti och 27 september. På höstlovet är det öppet varje dag mellan 10 till 16.

LÄS MER:Så kan föräldrarna hjälpa barn som har emetofobi (kräkfobi)

LÄS MER:Sexupplysarens konkreta tips inför snacket med barnen

LÄS MER:12 av världens mest storslagna slott och palats

ANNONS