Anton Hellström är krönikör i Göteborgs-Postens helgmagasin Två Dagar.
Anton Hellström är krönikör i Göteborgs-Postens helgmagasin Två Dagar. Bild: Jonas Lindstedt

Anton Hellström: Månadens dikt – en reflektion över det svenska språket

”Vänligen se avsedd lapp för ytterligare information.” GP:s krönikör Anton Hellström har fått syn på en trend i svenska språket och reflekterar över det i en dikt.

ANNONS
|

”Stamspolning v. 35–36”

Vänligen tillse att dörren går i lås.

Vänligen tillse att direktiv efterföljs.

Vänligen tillse att åtgärder vidtas.

Starten sker gemensamt och punkterna får tas i valfri ordning. Den som först anser sig ha nått en punkt lägger där en tydlig lapp med en bokstavskombination. Kombinationen noteras på startkortet och ringas in för att markera att man lagt just den lappen. De som kommer efter och accepterar lappens läge noterar kombinationen på sitt startkort.

Aggregatet styrs automatiskt mellan normalflöde och lågflöde av tillbehören tidur eller närvarogivare. Kanaler för uteluft och avlyft ansluts på aggregatets ovansida och förs ut genom avsedd vägg. Senast tre dagar innan spolning utförs i just Er lägenhet ska ni få en lapp om när just Er lägenhet ska spolas. Vänligen tillse att direktiv efterföljs.

ANNONS

Det har nu installerats en energisparande och miljövänlig kondensavfuktare i edert torkrum. Påslakan hängs med öppningen mot luftströmmen. Om skåpet öppnas och våt tvätt hängs in räknas torktiden från den på förhand genomförda inhängningen.

Vid bruk, vänligen tillse att dörren går i lås.

Vår bedömning är att de åtgärder som behöver vidtas för hantering omöjliggör placering i vår publika arbetsmiljö. Ett generellt krav är att arbetsgivaren alltid ska göra en riskbedömning och utifrån den komma fram till vilka skyddsåtgärder som är lämpliga. Vänligen se avsedd lapp för ytterligare information.

Vi har som arbetsgivare följande riktlinjer att förhålla oss till:

Att hantera och bedöma risk i en kontrollerad miljö signalerar svårigheterna och omfattningen av att göra en bedömning av en slumpartad handling i frågan.

Så slutligen; vänligen tillse avsedd plats för avfall inför avflytt och acceptera lappens läge.

Gör: Skriver manus och arbetar med nästa teaterföreställning!

Ser på: ”Artists in residence” på SVT Play.

Äter: På Hasselssons macklucka i Saluhallen! Gå dit och må!

Fler texter av Anton Hellström:

LÄS MER:En fjärils vingslag kan skapa oväntade vänskaper

LÄS MER:Snälla föräldrar, sluta ställa tusen frågor till era barn

LÄS MER:De mystiska butikerna förgyller staden och livet

Missa inte det senaste från Två Dagar!

Nu kan du få alla reportage, spaningar och tips från GP:s helgmagasin Två Dagar som en notis direkt till din telefon. Klicka på följ-knappen vid taggen Två Dagar, i mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS