Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 8 juni öppnar den vietnamesiska restaurangen Xin Chào på Kaserntorget. Bild: Xin Chào
Den 8 juni öppnar den vietnamesiska restaurangen Xin Chào på Kaserntorget. Bild: Xin Chào

Ny vietnamesisk restaurang öppnar i Göteborg – Xin Chào

I många år längtade de efter att kunna äta bra vietnamesisk mat i Göteborg, men tyckte att det var svårt att hitta. Då tog familjen saken i egna händer. Snart öppnar den nya vietnamesiska restaurangen Xin Chào på Kaserntorget.

Renoveringen och utformningen av restaurangen Xin Chào har fått växa fram under ett års tid. Makarna Thùy Dang och Duy Ngô, som driver den tillsammans, har omsorgsfullt valt inredningen. Tanken är att gästerna ska uppleva att man förflyttas från Sverige när man slår sig till bords.

LÄS MER: Nya vietnamesiska restaurangen gör en av Göteborgs bästa maträtter

– När man kommer in ska man känna att man är i Vietnam, säger Thùy Dang.

Xin Chào betyder ’hej’ på vietnamesiska och tanken är att restaurangen ska vara en familjär plats där det går att avnjuta klassiska maträtter från Vietnam, som till exempel Phở, en mycket populär risnudelsoppa. Rätten uppstod i norra Vietnam för hundra år sedan och anses av många i dag vara landets nationalrätt. På Xin Chào serveras tre versioner, en med nötkött, en med kyckling och en med tofu.

Ägarnas förhoppning är att man ska känna att man förflyttas från Sverige till Vietnam när man slår sig till bords på Xin Chào. Bild: Xin Chào
Ägarnas förhoppning är att man ska känna att man förflyttas från Sverige till Vietnam när man slår sig till bords på Xin Chào. Bild: Xin Chào

LÄS MER: Rätten: Pho – vietnamesisk soppa

– Maten från Vietnam är enkel, nyttig och bra för hälsan, lite som sallad, och det gillar ju många svenskar, säger Thùy Dang och skrattar.

Familjen flyttade till Göteborg för 14 år sedan och under åren har Duy Ngô hunnit arbeta på flera restauranger. Men drömmen om att öppna eget har jämt funnits med och nu är det äntligen dags.

– Han har alltid velat servera och rekommendera människor runt om i världen maten i vårat land, maten som vi växte upp med, säger Thùy Dang.

Xin Chào öppnar den 8 juni och sluter sig då till den växande skaran restauranger med vietnamesisk mat i Göteborg, som Vietnamhaket, Vi Viet, Steamy Pho, Floating Saigon och Lilla Hanoi.

LÄS MER: Krogkollen: Vi viet

LÄS MER: Bästa maten i Göteborg – här är restaurangernas guldkorn

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här