Bill Gates nya hem kostade 435 miljoner kronor

LYXHUSET: Nyligen donerade Melinda och Bill Gates välgörenhetsorganisation 100 miljoner dollar för att bekämpa coronaviruset, vilket är närmare en miljard kronor. Men de unnade sig även ett nytt hem med strandutsikt för cirka 435 miljoner kronor.

ANNONS
|

Enligt Wall Street Journal, ska paret Melinda och Bill Gates nyligen unnat sig en exklusiv bostad i strandstaden Del Mar, San Diego. Bostaden ska bara ha hunnit ligga ute till försäljning i två dagar innan försäljningen var klar.

Men det var inget billigt köp, huset låg ute för 435 miljoner kronor, och enligt Wall Street Journal är det vad paret fått betala för att bo precis vid stranden.

Det är kanske inte så mycket pengar för någon som ska vara näst rikast i världen. Enligt Forbes har Bill Gates en förmögenhet på nästan hisnande 1 000 miljarder kronor 2020.

ANNONS

LÄS MER:Titta in Alicia Keys nya och spektakulära hem

Så vad fick de för den höga summan?

Jo ett hus som ligger precis vid stranden, som är på 540 kvadratmeter och har sex sovrum och fyra badrum. Men där finns så mycket mer som flera vardagsrum, kök, bibliotek, kontor, walk-in-closet, matsal, spa och en hemmabio. Vill de ha det extra mysigt finns det fem öppna spisar i fastigheten, varav en på deras uteplats.

LÄS MER:Här är några av världens dyraste hem

Jacuzzi för tio personer

På utsidan har de en stor uteplats med utsikt över havet, där finns det gott om plats för att både äta och sola. Och vill paret Gates inte inte gå ner till havet för ett dopp kan de bada i sin egna pool. De har även en jacuzzi, och där är det inte trångt, för det ska få plats hela tio personer i den.

I köpet ingår även ett gästhus med två sovrum, tennisbana, en konststudio, ett växthus och garage med plats för fyra bilar.

Den totala bostadsytan på deras nya hem är på drygt 900 kvadratmeter.

LÄS MER:Huset från filmerna "Gudfadern" och "Bodyguard" är till salu

Bill & Melinda Gates Foundation har skänkt pengar

Det är inte bara ett nytt hus paret Gates spenderat pengar på nyligen, deras välgörenhetsorganisation Bill & Melinda Gates Foundation som ska vara den största i världen, har donerat 100 miljoner dollar till att bekämpa coronaviruset.

LÄS MER:Kändisarnas hem säljs för miljoner – titta in i deras lyxhus

LÄS MER:Stjärnan från "The big bang theory" säljer sitt lyxhus i Los Angeles

LÄS MER:Här bodde Pitt och Aniston som gifta - nu säljs det

LÄS MER:Lindsey Vonn och P.K Subban har köpt lyxvilla i Beverly Hills

ANNONS