Altstadt: "Jag är eklektiker både politiskt och privat"

Vi ställde några korta frågor till vår nya kolumnist, Ann Charlott Altstadt, som idag debuterar med sin första kolumn för ledarsidan.

ANNONS

Vem är du?

Det snabba svaret på den olösliga gåtan kring ens existens är att jag är frilansskribent och betraktas väl som old-school i dagens skruvade vänsterklimat. Men jag är eklektiker både politiskt och privat. Jag förkastar aldrig något förnuftigt, spännande eller intressant för att det framförts från fel person eller politisk sida.

Vad kommer du skriva om?

Jag vill personligen förstå och försöka förklara vad som sker och varför i samhället. Det politiska klimatet är exempelvis mer polariserat än någonsin så hur hamnade vi i just denna nutid och vad är alternativen. Jag är förövrigt född sociolog så det finns knappt någon aspekt av tidsandan jag inte finner det värt att fundera på och skriva om.

ANNONS

Vad kommer vara årets viktigaste politiska frågor?

I valrörelsen 2018 står så slaget om Sverigebilden men den striden har snurrat ideologiska kompasser som både omplacerat och polariserat positioner i det politiska koordinatsystemet. Det går jättebra för Sverige hörs från vänsterföreträdare. Medan frågor kring ökad ojämlikhet och marginalisering med dess konsekvenser numera kallas svartmålning och har getts bort till borgerligheten under namnet utanförskap.

Inga partier har några lösningar förutom att otillräckligt lappa och laga. Från alla håll hörs då högtidligt värdemarkerande kring humanism eller olika rättigheter samt högljudd smutskastning för att överrösta larmande samhällsproblem vare sig det gäller misslyckad integrations- och invandringspolitik eller destruktiva marknadslösningar.

ANNONS