Scenen i ”Vänner” som Matthew Perry stoppade

En planerad och inrepeterad scen i den femte säsongen av ”Vänner” stoppades i sista sekund av Matthew Perry, som spelade Chandler Bing. Det säger gästskådespelaren Lisa Cash till TMZ.
– Han trodde inte publiken skulle förlåta Chandler.

ANNONS
|

Den amerikansk-kanadensiske skådespelaren Matthew Perry hittades död i sitt hem i Los Angeles den 28 oktober, 54 år gammal. Han spelade Chandler Bing i hitserien ”Vänner” som sändes 1994–2004. Sedan hans död har hyllningar från vänner och före detta kolleger strömmat in, inte minst från ensemblen i ”Vänner”.

Nu har även en tidigare gästskådespelare från serien delat med sig av sina minnen.

Lisa Cash hoppades på ett genombrott som tv-skådespelare när hon fick en roll i ett avsnitt i den femte säsongen av ”Vänner”. I sista sekund blev hennes roll betydligt mindre – efter ingrepp av Matthew Perry.

Avsnittet har titeln "The One in Vegas: Part 1" och handlar bland annat om ett gräl mellan Chandler och Monica (Courteney Cox). Efter grälet skulle Chandler gå ensam upp till parets hotellrum.

ANNONS

– I manuset jag fick stod det att Chandler ringde efter roomservice. Jag skulle spela den hotellanställda som tar upp maten, vi skulle börja prata och få lite kemi och... Chandler skulle till slut vara otrogen mot Monica med min rollfigur, berättar Lisa Cash för TMZ.

Minns Perry med värme

Scenen var inrepeterad och färdig att filma inför publik, men dagen innan inspelningen gick Matthew Perry till serien manusförfattare och protesterade.

– Han sa att publiken aldrig skulle förlåta Chandler om han var otrogen, och han hade nog rätt. Det kunde ha ändrat inriktningen för hela serien och för hans rollfigur.

Scenen ströks och Lisa Cash fick i stället hoppa in som flygvärdinna i en scen med Ross (David Schwimmer) och Rachel (Jennifer Aniston). Hon minns Matthew Perry med värme, trots att hans protest gjorde hennes roll betydligt mindre.

– Jag var ganska ny i branschen och säsong fem av ”Vänner” var stort. Men han var så välkomnande och hjälpsam när vi repeterade, han fick mig att känna mig bekväm. Det var bara roligt att jobba med honom.

LÄS MER:Världens ensammaste man – trots alla Vänner

LÄS MER:"Vänner"-stjärnorna om Perrys död: Förkrossade

LÄS MER:”Vänner”-stjärnan har hittats död

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS