David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston och Matt LeBlanc 2002 i Los Angeles. Arkivbild.
David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston och Matt LeBlanc 2002 i Los Angeles. Arkivbild. Bild: Reed Saxon/AP/TT

"Vänner"-stjärnorna om Perrys död: Förkrossade

Skådespelaren Matthew Perrys kollegor i tv-serien "Vänner" är "fullständigt förkrossade över förlusten". Det säger de i ett gemensamt uttalande till People efter att Perry hittades död i sitt hem natten till söndag.

ANNONS
|

"Vi är en familj. Det finns så mycket att säga, men just nu kommer vi att ta en stund för att sörja och bearbeta denna ofattbara förlust”, fortsätter uttalandet som är signerat av Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc och David Schwimmer.

Vidare skriver de att de kommer att öppna sig mer om det hela när de är redo.

"Nu är våra tankar och vår kärlek hos Mattys familj, hans vänner och alla som älskade honom runt om i världen."

Utreder dödsorsak

Matthew Perry hittades avliden i sitt hem i Kalifornien natten till söndag. Polisen utreder dödsorsaken som ännu är okänd, men det finns ingen misstanke om brott. Perry blev 54 år.

ANNONS

Perry fick internationellt erkännande för rollen som den kvicktänkte, osäkre och neurotiske Chandler Bing i "Vänner" som sändes i tio säsonger mellan 1994 och 2004.

Matthew Perry kämpade i flera decennier med ett alkohol- och opioidmissbruk, något han berättade ingående om i sin självbiografi "Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda" som gavs ut i fjol.

Kände skam

"Jag älskade mina medskådespelare. Jag älskade manuset. Jag älskade allt med showen men jag kämpade med mitt beroende vilket bara ökade min känsla av skam", skrev Perry i boken om den mörka tiden vid sidan av framgångarna.

Perrys skådespelarkarriär efter programmet inkluderar huvudroller i filmer som "Oss torpeder emellan" tillsammans med Bruce Willis samt "17 again" med Zac Efron och tv-serier som "Studio 60 on the Sunset Strip". Han skrev och producerade komediserien "Mr Sunshine", som dock lades ned efter en säsong på grund av dåliga tittarsiffror.

ANNONS