”Vänner”-stjärnan har hittats död

Matthew Perry, även känd för sin roll som Chandler Bing i tv-serien ”Vänner”, hittades död på lördagen. Det rapporterar Los Angeles Times och hänvisar till uppgifter från polisen.

ANNONS
|

Det var på lördagseftermiddagen som polisen larmades till en bostad i Los Angeles. På plats hittades skådespelaren Matthew Perry livlös i en jacuzzi, rapporterar Los Angeles Times.

Polisen kommer att utreda dödsfallet, men enligt flera amerikanska medier misstänker polisen inget brott. En representant för Matthew Perry har bekräftat uppgifterna och uppgav att han tros ha drunknat, rapporterar Sky News.

Enligt TMZ har han sannolikt drunknat efter att ha drabbats av hjärtstillestånd.

Han blev 54 år.

Känd från tv-serien ”Vänner”

Matthew Perry blev känd i hela världen för sin roll som Chandler Bing i tv-serien ”Vänner”, som är en av de mest framgångsrika sitcoms som har visats i USA. Serien sändes i tio säsonger mellan 1994 och 2004.

ANNONS

Warner Bros, som producerade serien, uppger i ett uttalande till CNN att nyheten om Matthew Perrys bortgång är ”förkrossande”.

”Han var en otroligt begåvad skådespelare och en outplånlig del av Warner Bros. Genomslaget för hans komiska genialitet märktes över hela världen och hans arv kommer att leva vidare i så många hjärtan. Det här är en förkrossande dag och vi önskar skicka vår kärlek till hans familj, närstående och alla hans hängivna fans”.

Pratat öppet om sitt missbruk

Under tiden han spelade in tv-serien kämpade han mot ett alkohol- och drogmissbruk. Det är något som han öppet har pratat om i olika intervjuer, men också i sina memoarer ”Friends, Lovers And The Big Terrible Thing”, som släpptes förra året.

"Jag älskade mina medskådespelare. Jag älskade manuset. Jag älskade allt med showen men jag kämpade med mitt beroende vilket bara ökade min känsla av skam", skrev Perry i sina memoarer.

På sociala medier delar Maggie Wheeler, som spelade Chandlers flickvän Janice, med sig av sorgen.

”Vilken förlust. Världen kommer att sakna dig Matthew Perry. Glädjen du skänkte till så många under ditt alltför korta liv kommer att leva vidare. Jag skattar mig lycklig över vartenda kreativa ögonblick vi delat”, skriver hon.

ANNONS

Justin Trudeau och skådespelaren Matthew Perry kände varandra från barndomen. Nu sörjer Kanadas premiärminister sin tidigare lekkamrat.

"Jag kommer aldrig att glömma lekarna på skolgården och jag vet att människor över hela världen aldrig kommer att glömma glädjen som han gav dem. Tack för alla skratt Matthew. Du var älskad – och du kommer att vara saknad," skriver Trudeau i ett inlägg på X, tidigare Twitter.

LÄS MER:Skådespelaren från "Vänner" död i prostatacancer

LÄS MER:Skådespelaren Anders Janson är död – känd från ”Hem till byn”

LÄS MER:Lasse Berghagen är död

ANNONS