Saker att göra med barn i Göteborg på helgen

Ja staden är avstängd och det kan kännas skrämmande med alla löpare, men Göteborgsvarvet är faktiskt perfekt för de små. Lisa Stevik tipsar om vad du kan göra under helgen med barnen.

ANNONS
|
Bild: Aleksandr Davydov

Fredag: Lär dig babytecken

Det finns nästan inget gulligare än en toddler som lärt sig tecknet för ”banan”, ”tupp” eller ”jobba”. Dessutom är det utmärkt för deras kommunikativa förmågor. Har du lyxen att vara föräldraledig med en sådan där liten kunskapssvamp så bege dig till Världskulturmuseet strax efter lunch för fredagsmys med bäbistecken och sångstund. Inget skänker lugn till fredagskvällen som vetskapen om att man haft en riktigt pedagogisk stund.
Världskulturmuseet, 13.00 – 13.30
Bild: Thomas Johansson

Lördag: Göteborgsvarvet

Låt inte blotta ordet Göteborgsvarvet ge dig obehagskänslor för att du inte var anmäld i år heller, förmodligen inte kommer klara det under två timmar eller inte kommer över gatan till frukostbageriet. Välj att se folkfesten! Och glöm inte att det är ett party även för barnen, lite oavsett ålder. Är de små så tar ni Minivarvet, det tar 20 sekunder och ger dig en t-shirt. För de lite större gäller Lilla Varvet, här krävs dock anmälan och kanske lite förberedelse, eller i alla fall ett par gympaskor i rätt storlek.
Bild: Kristin Lidell

Söndag: Formlek

Stadens museum axlar så många olika viktiga roller, och en av dem är utan tvekan att vara ett meningsfullt ställe för barn och vuxna att gå till – utan att det kostar Universeumskjortan. I samband med Röhsskas utställning ”Låt hundra blommor blomma” har formgivaren Lisa Marie Bengtsson skapat Formlek – ett rum som med hjälp av återbrukade material, trasmattor och vävstolar bjuder in till att experimentera, skapa, leka, knyta och knåpa. På söndag är det invigning, styr barnvagnen mot Vasagatan så behöver vi kanske snart inte längre höra larmen om att mellanstadiebarn inte kan knyta sina egna skor. I alla fall inte i Göteborg.
Röhsska museet, kl 11.00 – 17.00

Föräldraguiden

Lisa Stevik och Klara Grape skriver varje vecka om livet som förälder och ger tips om aktiviteter och saker man kan göra med barn kommande helg. Följ Föräldraguiden för att få en pushnotis i din mobil när detta publiceras.

LÄS MER:Barn, Mello och det moderna musiksamhället 7,5 poäng

LÄS MER:Så här kommer vi att guida er till stadens barnkultur

LÄS MER:Möt GP:s nya krönikörer – med inriktning på kultur och familj

ANNONS