Det var Zara Larsson som på söndagen avslutade årets ”Sommar i P1”-säsong.
Det var Zara Larsson som på söndagen avslutade årets ”Sommar i P1”-säsong. Bild: Mark Earthy

Recension: ”Sommar i P1” – Zara Larsson

Zara Larsson har ett ständigt bekräftelsebehov. Men gillar inte att bli kallad ”världsartist”. Det säger hon i ett sommarprogram som aldrig riktigt vill lyfta.

ANNONS
|

Benjamin Ingrosso inledde årets ”Sommar i P1” och nu får hans nära vän Zara Larsson äran att runda av hela säsongen. Det känns fint. Det är dessutom andra gången som den 23-åriga sångerskan sommarpratar, den första var hon inte ens myndig, och det säger något om med vilken fart hon rusar genom livet. Men inte det senaste året. Då har allt stoppat upp, precis som för oss andra.

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” – Selam Fessahaye

Zara Larsson inleder med att berätta om hur hon bara ligger hemma på coronasofffan, tittar på tv och knappt orkar gå till dörren för att hämta maten hon har beställt. Sedan får vi en försiktig inblick i uppväxten i Stockholm, en välbekant berg-och-dalbana för de flesta tonårsföräldrar: osäkerhet och funderingar, skratt och stoj, skrik och mobilbråk, igensmällda sovrumsdörrar. Drama. Vardag.

ANNONS

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” – Janne Schaffer

Efter en blöt lägenhetsfest och ett dumt fyllehångel väljer några av Zara Larssons tjejkompisar att vända henne ryggen, men trots att barndomsvännerna aldrig hittar tillbaks till varandra igen blir den jobbiga upplevelsen märkligt hängande i luften. Programmet bara rullar vidare.

Zara Larssons sommarprat handlar antingen om hennes tidiga tonår med kafétillvaro och kärleksbråk, eller om den prestationsångest och det bekräftelsebehov hon känner som ”världsartist”. Om hur jobbigt det kan vara att bli intervjuad och ha 6,5 miljoner följare på Instagram. Inget däremellan. Inget om vägen till stjärnorna. Om hur allt tog fart. Om hur det kändes när livet förändrades. Det är synd.

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” – Hans Rosenfeldt

Vem?

  • Zara Larsson, 23, född och bosatt i Stockholm.
  • Slog igenom redan som tioåring i TV4:s ”Talang” och har nu drygt sex miljoner följare på Instagram.
  • Sommaren 2015 var ”Lush life” den mest spelade låten i Sverige. I mars släpptes hennes tredje album ”Poster girl”.
  • Den 19 november inleder Zara Larsson sin höstturné med en spelning i Scandinavium, om restriktionerna då har lättats.
  • I sitt sommarprogram spelar hon bland andra Lars Winnerbäck, Laleh, KDA ft. Tinashe, Eagles, Parham och Kent.
ANNONS