Hans Rosenfeldt var lördagens sommarvärd.
Hans Rosenfeldt var lördagens sommarvärd. Bild: Mattias Ahlm

Recension: ”Sommar i P1” – Hans Rosenfeldt

Det var orden som räddade Hans Rosenfeldt på högstadiet i Borås. Och det är orden, de skrivna och pratade, som har följt honom genom livet.

ANNONS
|

Hans Rosenfeldt är inte bara väldigt lång och rolig, han är också en av landets mest mångsidiga mediapersonligheter. Som före detta nöjeschef på SVT, programledare för ”Parlamentet” och ”På minuten”, framgångsrik romanförfattare och hyllad manusskribent till bland annat ”Bron” och ”De drabbade” undrar man hur tusan han mäktar med allt.

LÄS MER:Recension: Sommar i P1 med Nicolas Lunabba

Nu kan Hans Rosenfeldt dessutom lägga sommarpratare till sitt cv, och att han kör programmet live tyder väl på att han känner sig trygg också i den här rollen (trots ett par tekniska missöden). Även om han understryker att han inledningsvis ångrade sig. Så som han alltid gör. Ångrar sig. Men väl igång är Hans Rosenfeldt en inbjudande och omhändertagande sommarvärd och rätt underhållande att lyssna på.

ANNONS

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” – Selam Fessahaye

Vem?

  • Hans Rosenfeldt är 57 år, född och uppvuxen i Borås.
  • Han har en bred bakgrund i den svenska mediabranschen, bland annat som romanförfattare och manusskribent till den Stephen King-hyllade globala succéserien ”Bron”. Tack vare sitt behagliga och välsmorda munläder fick han också ta över programledarskapet för P1:s långkörare ”På minuten” när Ingvar Storm valde att tacka för sig.
  • Hans Rosenfeldt medverkade i vårens nya tv-program ”Masked singer” som voodoodockan och slutade tvåa efter Daniel Norbergs godisautomat.
  • I sitt sommarprogram spelade han musik av bland andra FR David, Bleachers, Marie Davidson, Rats, Jake Shears, Ives, The Killers, m.fl.

Uppväxten och den stundtals småtuffa tiden på högstadiet i 1970-talets Borås gås igenom med en lagom dos vitriol, men som lyssnare förstår man att ordens makt ändå gav den unge Hans en hygglig position i skolans hackordning. Och en vilja att jobba med ord och texter som sköt fart på allvar när han som ung och grön stockholmare landade jobbet som manusförfattare till SVT:s gamla såpa ”Rederiet”.

Det sagt är det såklart Hans Rosenfeldts livsförändrande arbete med ”Bron” som är mest intressant att följa. Allt strul, all frustration, allt motstånd ... och till slut alla hyllningar. Det hade jag kunnat lyssna en timme till på.

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” – Janne Schaffer

Sommarpratare 22 augusti:

Zara Larsson, sångare, artist och låtskrivare.

ANNONS