Premiären för ”Flashback forevers” liveshow flyttas fram

På grund av rådande restriktioner flyttas nu premiären av liveshowen med podcasten ”Flashback forever” fram. Sammanlagt påverkas tre föreställningar.
– Vi följer restriktionerna helt enkelt och det går inte att spela med de restriktioner som ligger nu, säger Sophie Henningsson, vd och marknadschef på produktionsbolaget Kahlo som står bakom showen.

ANNONS
|

Ytterligare kulturproduktioner drabbas nu av de nya restriktionerna som trädde i kraft den 12 januari. Sedan tidigare har bland annat Göteborgsoperan behövt avboka publik och Stadsteatern har ställt in alla sina evenemang under januari månad.

Nu flyttas även liveshowen av succépodden ”Flashback forever” fram. Showen skulle ha haft premiär den 21 januari, men istället siktar man nu på 1 mars. Även två andra föreställningar flyttas fram till 15 respektive 16 mars. Alla berörda personer kontaktas via mejl med vidare information.

– Vi jobbar så hårt vi kan, det är inte bara att trycka på en knapp utan det är ett jättepussel att ställa om. Det går så snabbt och restriktionerna har kommit med kort varsel, säger Sophie Henningsson vd och marknadschef på produktionsbolaget Kahlo.

ANNONS

LÄS MER:”Flashback forever” – succépodden blir show

LÄS MER:Trion bakom poddsuccén ”Flashback Forever”

Alla biljetter slutsålda

Det som ställer till det för liveshowen är regeln om en meters avstånd mellan sällskap och att sällskap får vara max åtta personer. Enligt Henningsson blir det då omöjligt att genomföra showen.

– Vi har helt slutsålda föreställningar, det går inte att få in det avståndet. Vi håller tummarna och hoppas att restriktionerna inte ligger kvar i mars, säger hon.

De sedan tidigare inplanerade showerna i mars kommer inte att påverkas i nuläget.

Om två veckor ska regeringen och Folkhälsomyndigheten ompröva restriktionerna för att se över om de behöver förlängas, förändras, eller tas bort. För närvarande gäller de i fyra veckor framåt.

LÄS MER:Här är restriktionerna som börjar gälla 12 januari

LÄS MER:Hårt slag mot biograferna – kan tvingas till återköp

LÄS MER:Efter nya restriktionerna – Göteborgsoperan avbokar publik

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS