”Flashback forever” – succépodden blir show

Pandemin fick lyssnarna att upptäcka podden. Nu ska podden upptäcka sina lyssnare när ”Flashback forever” blir show. Premiären sker på Lisebergsteatern i januari nästa år.
– Det är rätt ont om tid, konstaterar Ina Lundström.

ANNONS
|

Det är alltså sju månader kvar till premiären. Men Ina Lundström skämtar inte. Hon menar på riktigt att det kan bli tight med tid för att hinna få allt på plats.

– Vi vill inte berätta exakt hur showen kommer att läggas upp men, ja, vi känner absolut en viss tidspress.

LÄS MER:Flashback är farligast på internet

Allt började med att humorkollegorna Ina Lundström och Emma Knyckare senhösten 2019 tackade ja till att köra sin standup-podd live i en källare i Stockholm – utan att berätta att podden var nedlagd. Så de spånade lite snabbt, tog ombord Inas kompis ”Scroll-Mia” (som inte vill avslöja sitt efternamn) och drog upp riktlinjerna för sin nya podd. Strax därefter satte pandemin stopp för alla planer på en livepodd, men ”Flashback forever” var född. Ja mer än så, den hade redan börjat växa.

ANNONS

– Varje gång som restriktionerna har lättat något har arrangörer hört av sig och bett oss att komma och livepodda. Men då började vi att fundera på om det är så himla kul med en livepodd egentligen? Är det verkligen ett visuellt format? Vi tänkte att det vore roligare med en show, säger Ina Lundström.

Vad är skillnaden mellan en livepodd och en show?

– Kvaliteten blir högre och allt känns lyxigare med en show. Då har vi ett genomarbetat och skrivet material att stödja oss på och behöver inte skjuta från höften och förlita oss på att vi är sådär lite sköna, säger Emma Knyckare.

De skapar sin succépodd ”Flashback forever” i Majorna

Vi träffar trion bakom succépodden ”Flashback forever” – förutom Emma Knyckare och Ina Lundström alltså även ”Scroll-Mia” – på deras kontor i ett gult stenhus i hjärtat av Majorna.

LÄS MER:Succé för poddtrion bakom Flashback forever – har sålt 11 500 julkalendrar

Utanför dörren dallrar sommarluften av värme och de hundar som promeneras förbi tjostar i den stekande hettan. Men härinne där det 68:e avsnittet av podden snart ska spelas in är det påtagligt svalt och skönt.

– Detta är Majorna vet du. Här behövs ingen ac, skrattar Ina Lundström och klappar med handen på de bastanta stenväggar som helt klart tar sin isolerande roll på stort allvar.

ANNONS

LÄS MER:Folkskygga "Scroll-Mia" pratar till 30 000 lyssnare

I ett litet kyffe längst in i den avlånga lokalen står en soffa, ett par stolar och tre mikrofoner. Här spelar de in sin podd och det är härifrån som trion alltså ska ta ut sin skapelse på vägarna, från Malmö till Luleå och med självklar premiär i Göteborg. På Lisebergsteatern dessutom, klassisk humormark ända sedan Hagge Geigert flyttade in med sin revy 1965.

Tryggare för trion att jobba med ett manus

Teatern rymmer drygt 500 personer och för den av de tre poddpratarna som valt att hålla sig lite mer i bakgrunden, Scroll-Mia, blir det ett rejält steg att ställa sig på en av stadens största scener.

– Jag skulle inte fixa en livepodd inför publik. Jag behöver känna en viss kontroll och ha ett manus att följa, säger hon.

Men du är lugn med att showa inför kanske 500 personer?

– (skratt) Nja, min strategi hittills har varit att skjuta det framför mig och inte tänka på det alls. Men jag tror att mycket av min nervositet försvinner om vi har ett bra manus och jag inte behöver snyta fram saker ur röva. Min hjärna är för långsam för det.

Även för rutinerade scenmänniskor som Emma Knyckare och Ida Lundström är det tryggt och skönt att jobba med ett manus. Och jobbas gör det.

ANNONS

– Vi skriver och sparar, slänger och rensar. Vi kommer att ha gjort ett 100-tal poddsändningar när ”Flashback forever – showen” får premiär i januari nästa år. Showen är ju bara 90 minuter och ska vara en djupdykning i det allra roligaste på Flashback så vårt största problem är att välja bort och sålla ut material, konstaterar Ina Lundström.

”Flashback forever – showen”

21 januari – Göteborg, Lisebergsteatern

22 januari – Göteborg, Lisebergsteatern

23 januari – Göteborg, Lisebergsteatern

28 januari – Stockholm, Scalateatern

29 januari – Stockholm, Scalateatern

11 februari – Kungsbacka, Teatern

12 februari – Uddevalla,  straboteatern

17 februari – Gävle, Teatern

18 februari – Umeå , Idun

19 februari – Skellefteå, Nordan

20 februari – Luleå, Kulturens Hus

25 februari – Halmstad, Teatern

26 februari – Varberg, Teatern

10 mars – Växjö, Teatern

11 mars – Lund, Stadsteatern

12 mars – Malmö, Moriska Paviljongen

24 mars – Linköping, Konsert & Kongress

25 mars – Norrköping, Flygeln

26 mars – Jönköping, Teatern

2 april – Karlstad, Scalateatern

3 april – Örebro, Hjalmar Bergman Teatern

Biljetter släpps tisdag 22 juni och showen regisseras av Isak Jansson.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS