På spåret spelar in nya avsnitt och dumpar Frida Boisen

”På Spåret” spelar in nya avsnitt efter att Hamid Zafars petats på grund av hatinlägg sociala medier. Lagkamraten Frida Boisen får inte plats i de nya programmen, meddelar SVT.
– Jag är jätteledsen, men förstår SVT och hoppas på nästa säsong, säger Frida Boisen.

ANNONS
|

I stället för den bortplockade duon hittar man en inhouse-lösning med återvändande radioprofilerna Thomas Nordegren och Louise Epstein. De kommer att möta samma lag som Boisen och Zafar skulle tävlat mot - nämligen Sanna Lundell och Plura Jonsson samt Sarah Abadi och Johan Glans.

LÄS MER:Hamid Zafar skrev hatiska inlägg om judar

LÄS MER:SVT: Vi tar avstånd från Hamid Zafars uttalanden

– Det har varit intensiva dagar och svårt att hitta ersättare på så kort tid. Alternativet hade varit att tvingas leva med en kortare säsong men vi är glada och tacksamma att vi fick detta på plats, säger Christina Hill, programchef på SVT i Göteborg till SVT.

De nya programmen spelas in den här veckan vilket betyder att nya destinationer, nya frågor och ny musik från husbandet. Man är fortfarande mitt uppe i inspelningsarbetet så enligt Christina Hill är ännu inte klart vilka lag från varje grupp som har kvalificerat sig till andra chansen eller semifinaler.

ANNONS

– Allt kan alltså fortfarande hända och de nya programmen spelas in under samma förutsättningar som övriga avsnitt, säger Hill som menar att lösningen med Thomas Nordegren och Louise Epstein är bäst möjliga givet förutsättningarna.

– Många påverkas men alla har verkligen hjälpt till. Och det känns jättebra med Thomas och Louise som ersättare. De har varit med förut, vet vad det innebär och är dessutom populära bland tittarna, säger Christina Hill.

Så den enda som oförskyllt kommer i kläm nu är Frida Boisen?

– Ja, så det absolut. Jag har inte själv hunnit prata med Frida, men har fått höra att hon är förstående.

Kan du lova henne en plats nästa säsong? Eller kanske en egen talkshow som plåster på såren?

– Ha, ha. Det får jag ta med Frida, men vi ville ju ha med henne av en anledning så vi ska se vad det finns för möjligheter.

När GP når Frida Boisen är hon fortfarande ledsen och besviken, men välkomnar öppningen att få tävla nästa säsong.

– Med tanke på läget förstår jag att SVT inte hann hitta någon ny tävlande som matchade med mig och att man istället valde en säker lösning. Men jag hoppas på nästa säsong även om inte de avgångarna är satta än, säger hon.

ANNONS

Har du någon drömpartner om du får frågan igen?

– Får jag chansen kommer jag vara noga med att det är en vettig person. Det får såklart gärna vara en trevlig typ som är bra på ämnen som musik, historia och matlagning.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS