Lotta Lekvall är vd för Folkteatern. Nu svarar hon på kritiken från moderaternas Hampus Magnusson, som hon menar slåss mot väderkvarnar.
Lotta Lekvall är vd för Folkteatern. Nu svarar hon på kritiken från moderaternas Hampus Magnusson, som hon menar slåss mot väderkvarnar. Bild: Maria Steén

Lotta Lekvall: Hampus Magnusson slåss mot väderkvarnar

Hampus Magnusson försöker frammana bilden av total socialdemokratisk dominans av kulturlivet runt Järntorget. Så är inte fallet, skriver Lotta Lekvall, vd för Folkteatern, i sin slutreplik.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

ANNONS
|

Precis som i Folkteaterns uppsättning av Don Quijote hösten 2020 slåss Hampus Magnusson mot väderkvarnar.

Han försöker rätta mig i mina påstådda fel och ger mig ändå rätt genom att ta in delar av min text i sitt svar.

Men han försöker också frammana bilden en slags total socialdemokratisk dominans av kulturlivet runt Järntorget. Det må ha varit så för länge sedan, men är det knappast idag.

Men han försöker också frammana bilden en slags total socialdemokratisk dominans av kulturlivet runt Järntorget. Det må ha varit så för länge sedan, men är det knappast idag.

Folkteatern ekonomisk förening, som äger Folkteatern AB, har idag 146 individuella medlemmar och 110 medlemsorganisationer. Ett antal av dessa är fackföreningsrörelsen som också har ledamöter i Folkets Hus styrelse. Men den sammansvärjning som Magnusson tycker sig se och där även jag som vd ingår är häpnadsväckande oinformerad. Den som har följt med det allra minsta i debatten runt Folkteatern det senaste året undrar nog var han fått den idén från.

ANNONS

För att hjälpa Magnusson att bringa reda i missförstånden bjöd jag förra veckan in honom till Folkteatern. Jag väntar fortfarande på svar.

Läs mer i GP Kultur:

LÄS MER:Lotta Lekvall blandar bort korten om Folkteatern

LÄS MER:Hampus Magnusson har fel om Folkteatern

LÄS MER:Du håller inte armlängds avstånd själv, Alex Bergström

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS