Expressen slutar med söndagstidning

Efter ökade kostnader kopplade till papperstidningen slår Expressen nu ihop sina helgutgåvor, rapporterar Dagens Media. Förändringarna sker första halvåret 2024.

ANNONS
|

Många mediehus brottas nu med ökade produktionskostnader och stora annonstapp. Såväl TV4 och Sveriges Radio som Stampen Media har aviserat sparpaket och uppsägningar den senaste månaden.

Nu meddelar Expressen att man slutar med söndagstidning. I stället kommer lördagstidningen gå att köpa både lördag och söndag.

Chefredaktören: ”Handlar om stora pengar”

– Produktion och distribution på söndagar är kostsamt och vi vill ha en så lönsam printverksamhet som möjligt för att kunna jobba och planera långsiktigt. Det handlar om stora pengar som vi behöver hantera på ett smart sätt, säger Expressens chefredaktör Klas Granström till Dagens Media.

Expressen minskade enligt Dagens Media sin vinst med 95 procent förra året och har den senaste tiden slutat sälja Expressen separat i GT:s och KvällsPostens kärnområden. 7 tjänster vardera har också försvunnit på GT respektive KvällsPosten. Man har även lagt ner nöjesmagasinet Extra.

ANNONS

Klas Granström vet ännu inte i detalj hur beslutet om att skippa söndagstidning kommer påverka tidningens organisation, säger han till Dagens Media.

– Exakt hur det påverkar scheman ser vi över nu, men det har fungerat bra under våra tester.

LÄS MER:Borås tidning slutar med papperstidning på flera orter

LÄS MER:100 tjänster försvinner på Stampen media

LÄS MER:Sveriges Radio behöver spara en kvarts miljard per år

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS