Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Visionsbild av stadsutvecklingen norr om Göteborgs centralstation med bland annat Västlänkens station Centralen.  Bild: ZynkaVisual
Visionsbild av stadsutvecklingen norr om Göteborgs centralstation med bland annat Västlänkens station Centralen. Bild: ZynkaVisual

Kulturmiljöer förstörs i Västlänkens spår

Detta är ett av alla exempel på hur kulturmiljöer och kulturbyggnader förstörs i Västlänkens spår, skriver Kerstin Lidbeck.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vid anblicken av fotot i Mark Isitts artikel ”Vill vi att Göteborg ska kännas som en säljfloskel?” (30/1) blir man helt uppgiven av hur stadsarkitekt, politiker och tjänstemän har lyckats att så totalt våldföra sig på ett av Göteborgs vackraste hus.

Det stora, mörka, svarta Regionens hus har ”knötts”, på genuin göteborska, på Bergslagsbanans låga, vita vackra hus. Från andra hållet växer ett nytt mastodontkomplex upp, Göteborgs nya Centralstation med bland annat Västlänkens station Centralen. Där ska byten mellan pendeltågen ske, vilket ger längre pendlingstid för de flesta pendlare.

Några träd däremellan kan knappast kallas park, så Miljöpartiets idé om att vi själva ska plantera träd är ju lysande (obs, ironi).

Detta är ett av alla exempel på hur kulturmiljöer och kulturbyggnader förintas i Västlänkens spår. En kulturell, ekonomisk och miljömässig katastrof.

Kerstin Lidbeck