Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Våra politiker har under lång tid tillåtit stor skövling av stadens gamla vackra träd och nu vill de att vi ska köpa nya träd och plantera, skriver insändaren. Bild: Hasse Holmberg / TT
Våra politiker har under lång tid tillåtit stor skövling av stadens gamla vackra träd och nu vill de att vi ska köpa nya träd och plantera, skriver insändaren. Bild: Hasse Holmberg / TT

MP:s förslag om att köpa träd måste vara ett skämt!

Det är ni som beslutsfattare som bär hela ansvaret för trädskövlingen i Göteborg och det är ni som ska plantera träd – inte vi medborgare, skriver ”Medveten trädkramare”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag sätter morgonkaffet i halsen när jag läser ett debattinlägg i Göteborg direkt, där några av Miljöpartiets medlemmar i kommunfullmäktige med stolthet skriver att Miljöpartiet i december lämnade in en motion i kommunalfullmäktige med budskapet att ”allmänheten ska bli delaktiga i stadsutvecklingen genom att plantera träd som en gåva”.

Istället för gåvor vid högtidliga tillfällen som födelsedagar, dop och bröllop ska vi göteborgare få möjlighet att plantera träd inom kommunens gränser. Man ska kunna hedra en avliden genom att plantera ett träd som minne eller ge bort ett planterat träd i julklapp. Man ska kunna förse trädet med en minnesplatta och själv vara med när det planteras.

Är detta förslag från MP verkligen allvar eller är det ett skämt?

”Träd är viktiga i många människors liv. Fler träd är bra för biologisk mångfald och för klimatet”, skriver de. Visst, det är ju en självklarhet för alla nuförtiden, men varför fortsätter ni politiker att tillåta skövling av grönska i vår stad då, år efter år?

Våra politiker har under lång tid tillåtit stor skövling av stadens gamla vackra träd i centrala lägen, träd i våra grönområden och i alléer i våra bostadsområden, till förmån för extrema förtätningar – för att inte tala om trädskövlingen på grund av Västlänken! Och nu får vi ett erbjudande om att köpa nya träd som en gåva till vår stad!

Är detta förslag från MP verkligen allvar eller är det ett skämt? Inte första april ännu väl…? Eftertankens kranka blekhet kanske?

De flesta av oss medborgare har sedan länge stor förståelse och ett starkt engagemang vad gäller hur viktiga träd är för människor och djur och vi är väldigt intresserade av naturen. Det är ni som beslutsfattare som bär hela ansvaret för trädskövlingen i staden och det är ni som ska plantera träd – inte vi medborgare.

Medveten trädkramare

LÄS MER: Vi vandrar i naturen för att bli oss själva

LÄS MER: GBG400: Unika bilder från Göteborg under 400 år