Hundar följer med in i varuhus, provhytter, restauranger och kaféer. Dessutom ser många hundägare detta som en självklarhet. Ett mycket egoistiskt synsätt, skriver insändarskribenten.
Hundar följer med in i varuhus, provhytter, restauranger och kaféer. Dessutom ser många hundägare detta som en självklarhet. Ett mycket egoistiskt synsätt, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Egoistiskt att kräva att du ska få ta med din hund överallt

Du kan ju alltid prova att en hel dag gå och andas via ett smalt sugrör, så kanske din trångsynthet åtminstone mildras något och du kan tänka dig in i hur någon som drabbas av att din hund ska med överallt, skriver insändarskribenten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Replik

18/11 Jag är så trött på fientligheten mot hundar i Sverige

Jag tycker tvärtemot dig. Vi är alldeles för snälla och hundvänliga i Sverige. Jag som är pälsdjursallergiker reagerar starkt på att hundar får tas med i princip överallt. Detta ställer till med otroligt mycket problem för allergiker.

Hundar följer med in i varuhus, provhytter, restauranger och kaféer. Dessutom ser många hundägare detta som en självklarhet. Ett mycket egoistiskt synsätt. ”Min hund är viktigare än din hälsa eller överlevnad”, tror jag en del hundägare tänker. Eller så tänker de överhuvudtaget inte alls. Men det finns också hänsynsfulla hundägare som frågar, tänker efter och har empatisk förmåga att tänka att det kan finnas någon, vuxen eller ett barn som faktiskt drabbas otroligt hårt av att en hund befunnit sig i samma lokal, suttit i soffan på kaféet eller varit med i ett provrum. De kan till och med dö av detta. Vill du ha det på ditt samvete? Eller har egoismen nått så långt i vårt land att du inte bryr dig ett dugg? Är svaret på detta ja, då tycker jag att du ska flytta till Cornwall.

ANNONS

För mig personifierar ditt inlägg ”sköt dig själv och skit i andra”-mentaliteten. Jag hoppas inte du drabbas eller någon i din familj av allergi eller astma. Du kan ju alltid prova att en hel dag gå och andas via ett smalt sugrör, så kanske din trångsynthet åtminstone mildras något och du kan tänka dig in i hur någon som drabbas av att din hund ska med överallt.

Till alla er fantastiska och hänsynsfulla hundägare där ute, riktar jag ett stort tack för att ni förstår och har förmågan att tänka empatiskt.

Hundvän som tror att med hänsyn och omtanke om varandra kommer man långt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS