Det finns inte en enda fullgod demokrati i den muslimska världen, skriver Richard Jomshof.
Det finns inte en enda fullgod demokrati i den muslimska världen, skriver Richard Jomshof. Bild: Anna Tärnhuvud

Vi behöver mindre invandring och islam – inte mer

Islam och kristendomen är i mångt och mycket varandras motpoler. Att försöka jämföra båda religionerna är som att jämföra nationalsocialismen med liberalismen, skriver Richard Jomshof (SD).

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS
|

24/11 SD är ett hot mot demokratin – inte islam

I ett okunnigt och fördomsfullt inlägg försöker Amanda Svedberg ge sig in i debatten. Det går dock inte speciellt bra. Jag kan meddela att hela min politiska gärning syftar till att värna vår demokrati och skydda den från krafter som vill rasera det som tagit det svenska folket generationer att bygga upp. Jag har dessutom läst en lång rad böcker om islam. Vad gäller Koranen läste jag den för första gången på 90-talet under min studietid i Lund och jag håller på att läsa den en andra gång.

ANNONS

LÄS MER:C-toppen: ”SD vill flytta andra partier i mer främlingsfientlig riktning”

Svedberg hävdar att islam står för ”fred och frid”. Det är dock bara att ta en titt på den muslimska världen för att se att ett sådant påstående inte håller. För när man bygger en religion på en bok som Koranen och på en människa som Muhammed och hans i grunden vidriga handlingar, är det inte konstigt att det ser ut som det gör.

Muhammed var krigsherre

Det finns inte en enda fullgod demokrati i den muslimska världen, vilken i stället genomsyras av en många gånger total brist på demokrati och jämställdhet samt en utbredd förföljelse av oliktänkande och kvinnoförtryck.

Förklaringen till detta är enkel. I Koranen hittar vi suror som legitimerar hat och som innehåller direkta uppmaningar till muslimer att bekämpa och döda icke-muslimer, men också suror som ger muslimer rätt att hålla sig med slavar och sexslavar. För att nämna ett par exempel.

En muslim som använder våld som metod finner därför stöd för detta hos islams grundare Muhammed.

När det gäller Muhammed vet vi att han var en militär ledare som spred sin lära genom anfallskrig. Vi vet att Muhammed var en massmördare; vid ett tillfälle avrättades till exempel fler än 600 judiska pojkar och män i den sista judestammen i Medina, Banu Qurayza, genom halshuggning (Tor Andrae, ”Muhammed – Hans liv och hans tro”).

ANNONS

LÄS MER:Jomshof (SD) vill förbjuda muslimska skolor: ”Islam är en dålig religion”

Vi vet att Muhammed överföll karavaner samt judiska och kristna samhällen, där han skövlade, mördade och stal det han behövde för att finansiera sin fortsatta krigföring.

Vi vet att Muhammed beordrade tortyr och mord av politiska motståndare. Vi vet att han ägnade sig åt slavhandel, att tillfångatagna kvinnor och barn såldes som slavar samtidigt som såväl Muhammed som hans anhängare höll sig med sexslavar.

Förutom sina elva hustrur hade han ytterligare minst två sexslavar, Rayhana från stammen Qurayza och Maria. Under de 23 år Muhammed var muslim och islams profet tog han sig 59 slavar (Kirsten Valeur, ”Slaveriet indenfor islam”).

Olika grunder

En muslim som använder våld som metod finner därför stöd för detta hos islams grundare Muhammed. En kristen som gör detsamma finner däremot inget som helst stöd för våldsanvändande hos kristendomens grundare Jesus och i det freds- och kärleksbudskap han framförde. De båda religionerna är därför i mångt och mycket varandras motpoler. Att försöka jämföra islam och kristendomen är som att jämföra nationalsocialismen med liberalismen. Det låter sig inte göras.

För att bryta alla de problem som skapats som en direkt följd av åratal av massinvandring, mångkulturalism och islamisering, behöver vi inte mer av samma sak, utan mindre. Sverige är ett av världens bästa länder, byggt på kristen värdegrund och upplysningens tankar och idéer. Detta är värt att försvara mot alla former av totalitära läror. Detta oavsett om de är politiska eller religiösa.

ANNONS

Richard Jomshof (SD), partisekreterare och skolpolitisk talesperson

LÄS MER:Protest mot von Hausswolff del av ny katolsk högervåg

LÄS MER:IS-hustrun Emma utreds för folkmord och brott mot mänskligheten

ANNONS