Under torsdagen var Prins Daniel på besök i Borås, och hyllade då staden – samtidigt som han uttryckte besvikelse över drevet som stan utsatts för senaste tiden, rapporterar P4 Sjuhärad. Bilden är en arkivbild.
Under torsdagen var Prins Daniel på besök i Borås, och hyllade då staden – samtidigt som han uttryckte besvikelse över drevet som stan utsatts för senaste tiden, rapporterar P4 Sjuhärad. Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Jeppsson/TT

Efter Tiktok-drevet – Prins Daniel försvarar Borås

Borås har hånats i sociala medier under hashtagen ”baraiborås”. På torsdagen besökte Prins Daniel staden – och uttryckte besvikelse över drevet.
– Det är ju trist, sa han till P4 Sjuhärad.

ANNONS
|

Med dystopiska videoklipp har Borås hånats på framför allt Tiktok sedan i höstas. På torsdagen besökte Prins Daniel staden och fick då frågor om drevet.

– Jag har missat den där Tiktok-trenden, jag är väl ingen Tiktok-användare direkt. Men det är ju tråkigt. Ni som har så mycket fint här, säger han till P4 Sjuhärad och hyllade samtidigt stadens satsning på kultur.

– Någonting som är glädjande är att ni har folk som varit med och stöttat kring kultur här, inte minst alla fina skulpturer som finns här. Jag möttes av en Plensa det första jag gjorde när jag klev av bussen. Det är någonting som tillför samhället och staden väldigt mycket, fortsätter han.

ANNONS

Fotnot: Jaume Plensa är en spansk konstnär vars verk ”House of Knowledge” står utanför Textile Fashion Centre i Borås.

LÄS MER:Förslaget efter hånen på Tiktok: Döp om Borås till Boreux

LÄS MER:Trenden på Tiktok – att håna Borås

LÄS MER:Året med kungafamiljen i bilder

Upptäck mer från GP i Borås!

Under fliken ”Borås” på gp.se och i appen hittar du alla nyheter från vår redaktion i Borås – samlade på ett ställe. Klicka HÄR för att komma direkt till sajten.

ANNONS