Året med kungafamiljen i bilder

Från nybakat bröd i Älvsbyn till prisutdelning av ”Årets hetero” som gick till Benjamin Ingrosso. Kungafamiljen har hunnit med mycket under året – och nästa år firar kungen 50 år på tronen. Här kan du se bilderna på allt som kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och resten av familjemedlemmarna har hittat på under 2022.

ANNONS
|

Varje år kan vi följa kungafamiljens aktiviteter runt om i landet, men också utomlands. Som alla år, har framför allt kungaparet och kronprinsessparet ett späckat officiellt schema. Det har bland annat varit statsbesök i Jordanien för kungaparet, kronprinsessan har varit i Kenya, hon har som vanligt firat sin födelsedag på Solliden på Öland med familjen, och i våras var hon också på besök på Polarbröd i Älvsbyn i samband med nyinvigningen av det nya bageriet som byggts upp igen efter att det gamla bageriet brann ner till grunden i augusti 2020.

Dagens före kronprinsessans födelsedag var bland annat drottning Silvia, kung Carl Gustaf, prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Estelle och lyssnande på Jill Johnson på Solliden.

ANNONS

Det har också delats ut nobelpris, polarpris och prinsparet deltog i QX-galan där de delade ut priset "Årets hetero" till Benjamin Ingrosso.

Det står på kungligheternas schema nästa år

Så vad står på deras agenda nästa år? Jo, en hel del om man tittar på deras schema. I början av januari ska kungen, drottningen och kronprinsessan närvara vid Folk och Försvars rikskonferens, i mitten av januari deltar prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Daniel i Idrottsgalan i Avicii arena, i januari åker prins Daniel till Schweiz för att delta i World Economic Forum.

I mitten av februari åker kronprinsessparet till Australien för ett officiellt besök, därefter åker de vidare till New Zeeland.

Den fjärde juni kommer kungaparet till Göteborg med anledning av kungens 50-årsjubileum på tronen.

Men först ska hela kungafamiljen fira jul tillsammans. Även prinsessan Madeleine och hennes familj är i landet och ska fira med familjen.

Kronprinsess- och prinsfamiljen träffar även prins Daniel och prinsessan Sofias respektive familjer under julhelgen.

LÄS MER:50 år sedan kungaparet träffades i München

LÄS MER:Kändisbröllop vi minns

LÄS MER:Kronprinsessan Victoria fyller 45 år

LÄS MER:Estelle och Oscar har varit på sin första officiella galamiddag

ANNONS