Videon avslöjar vad Zlatan sa till Khamzat Chimaev

Zlatan gav bort sin matchtröja till UFC-fajtern Khamzat Chimaev. Stjärnornas möte blev uppmärksammat – nu avslöjar en video vad den pensionerade fotbollsspelaren sa till Chimaev.

ANNONS
|

Khamzat Chimaev är en svensk-tjejensk UFC-fajtern och har sedan tidigare kritiserats för att ha kopplingar med Ramzan Kadyrov, den tjetjenske presidenten som kallats för ”Putins knähund”.

Kadyrov har anklagats för att styra den ryska delrepubliken med en despotisk ledarstil. Kadryovregimen har kritiserat för att förfölja homosexuella, hota medier och tortera de som sätter sig emot regimen.

UFC-boxaren har tidigare setts på bilder tillsammans med Kadryov och i intervju med Expressen i slutet av juni uttalade han sig för första gången om den tjetjenske presidenten.

– Han är president i mitt land. Det finns en kung i Sverige, eller hur? Om kungen säger till mig att jag ska komma och käka med honom så kommer jag att göra det. Jag kommer att respektera kungen. Han (Kadyrov) är president i mitt land och jag respekterar honom, sa han då.

ANNONS

Zlatans möte med Chimaev

Runt midsommar träffade Zlatan Ibrahimovic UFC-fightern Chimaev i Sverige. Då gav 41-åringen Chimaev en Milantröja i gåva som var signerade av fotbollsstjärnan.

Tidigare har man bara fått se bilder från mötet, nu har UFC-boxaren lagt ut ett klipp på när stjärnorna träffades – nu avslöjar videon vad Zlatan sa.

– Det här är din, men om den betyder något, det avgör du själv. Nu är jag pensionär, men jag hade den när jag var aktiv, hör man honom säga till Chimaev.

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic poserar med Khamzat Chimaev

LÄS MER:Landslagschefen: Vill plocka in Zlatan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS