Landslagschefen: Vill plocka in Zlatan

En roll för Zlatan kring det svenska landslaget – det hoppas landslagschef Stefan Pettersson på.
– Om vi kan använda eller nyttja någonting av hans erfarenhet ska vi försöka hitta något sådant, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

För en dryg vecka sedan meddelade Zlatan Ibrahimovic att fotbollskarriären är över. 41-åringen är en av de största någonsin i svensk fotboll och har spelat 122 landskamper och gjort 62 mål för det det svenska landslaget mellan 2001 och 2023.

Landslagschefen Stefan Pettersson säger nu att man vill ha in honom i någon roll kring landslaget.

– Om vi kan använda eller nyttja någonting av hans erfarenhet ska vi försöka hitta något sådant, säger han till Fotbollskanalen.

Pettersson säger att han ännu inte pratat med Zlatan om framtiden i Blågult men att man kommer fråga honom.

ANNONS

– Ja, det kommer vi säkert att göra. På något sätt. Det finns ju massa olika möjligheter och roller och saker som han kan bidra med och som vi kan tanka av honom med. Sedan om det blir någon speciell roll eller inte, det återstår ju att se. Vi måste hitta rätt i så fall.

Även Janne Andersson vill ha in Zlatan

Vilken roll Zlatan kan tänkas passa i vill inte Stefan Pettersson spekulera i. Han säger att han först vill prata med Zlatan själv.

Även Janne Andersson ser gärna att Zlatan tar en roll kring landslaget. Efter beskedet att 41-åringens karriär är över sa förbundskaptenen:

– Jag har sagt det tidigare, och jag tycker att det är klart att en kille som Zlatan med hans erfarenhet är något vi ska ta del av och använda i svensk fotboll, förutsatt att han själv vill. Sedan gäller det att hitta en roll, som passar in där han är nu. Nu får han först andas lite och summera det han gjort som spelare och sedan får vi se om det dyker upp några bra möjligheter. Men att vi på något sätt ska anstränga oss för att ta del av hans erfarenhet är självklart.

Enligt italiensk media ska Zlatan ha blivit erbjuden rollen som klubbchef i Milan, något han dock uppges ha tackat nej till.

ANNONS

LÄS MER:Andersson: "Den i särklass bäste"

LÄS MER:Uppgifter: Zlatan Ibrahimovic nobbar klubbchefsjobb i Milan

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic slutar – här är hans karriär

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS