Zlatan Ibrahimovic poserar med Khamzat Chimaev

Den svensk-tjetjenske MMA-fajtern Khamzat Chimaev har kritiserats hårt för sin vänskap med Vladimir Putins högra hand.
Nu har han lag upp en bild när han poserar tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic har tidigare kritiserats för sin relation med Silvio Berlusconi. Den numera framlidne italienske mediemogulen och tidigare presidenten hamnade i flertalet olika skandaler, bland annat gällande skattebrott och sexköp av minderåriga.

Så sent som ifjol spreds även ett klipp där Berlusconi, på en julfest, erbjöd spelarna i hans lag Monza prostituerade om de skulle besegra antingen Milan eller Juventus.

Nu har Zlatan Ibrahimovic poserat med en ny kontroversiell person. Den här gången rör det sig om den svensk-tjetjenske MMA-fajtern Khamzat Chimaev.

Chimaev lade under gårdagen upp en bild på sitt Instagramkonto där Zlatan räcker över en signerad AC Milan-tröja.

ANNONS

På tröjan kan man se texten ”Till Khamzat med all glädje och lycka!”.

Lite senare la även Zlatan upp en bild på Instagram med texten ”Vargen uppträder inte på circus!”, vilket anspelar på Khamzat Chimaevs smeknamn ”The Wolf”.

Khamzat Chimaev har varit hårt kritiserad på grund av sin nära relation med den tjetjenske presidenten Ramzan Kadyrov – som av många anses vara Vladimir Putins högra hand.

Experten om Kadyrov: Extremt våldsam

Ramzan Kadyrov anklagas för förföljelse av egna medborgare och regimkritiker. Han har även anklagats för förföljelse av homosexuella i Tjetjenien.

– Det här är en komplex person, det är vad man kan säga. Extremt excentrisk och våldsam, har Jakob Hedenskog, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier på Utrikespolitiska Institutet, berättat i en tidigare intervju med GP.

Han har även en privatarmé, ”Kadyrovtserna”, med vilkas hjälp han har kopplat ett järngrepp om Tjetjenien.

– Med dem har Ramzan ett enormt våldskapital på sin sida. Den har legat bakom försvinnanden, tortyr och mord. ”Kadyrovtserna” är obrottsligt lojal mot honom.

Chimaev: ”Må den allsmäktige hylla dig”

När Vladimir Putin valde att invadera Ukraina var Ramzan Kadyrov en av de få allierade utanför Ryssland.

Vid flera tillfällen har Khamzat Chimaev lagt upp bilder tillsammans med Ramzan Kadyrov och vid ett tillfälle gjorde han det med texten.

ANNONS

”Må den allsmäktige hylla dig, broder. Må allt du har gjort bli en välsignelse i paradiset”, skriver han.

Anmäl dig till nyhetsbrevet Johnssons sportguide

Andreas Johnsson ger dig det du behöver för att hänga med i sportsnacket – en lättsam guide till en snårig sportvärld.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

LÄS MER:Vem är Ramzan Kadyrov, Tjetjeniens president?

LÄS MER:Silvio Berlusconis Milan – och relationen med Zlatan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS