Väskförbud på Gothenburg horse show – det gäller

I höstas införde polisen väskförbud på större evenemang och Göteborgs största ridsportarrangemang är inget undantag. Och den som dessutom har tänkt att besöka mässan behöver tänka till ett extra varv.
– Man kan inte ta med påsar in igen om man går ut, säger projektledare Erika Olsson.

ANNONS
|

Snart drar Göteborgs största hästfest igång, där inte bara Scandinavium utan även Svenska Mässans garage fylls av hästekipage från både Sverige och utomlands.

Och tusentals besökare.

Nytt för i år är att det råder totalt väskförbud i publika entréer såväl inne på arenan som på den anslutande mässan. Inte ens den minsta handväska kommer in genom dörrarna.

– Det är polisen som bestämmer hur sådant här ska fungera när vi söker vårt tillstånd. Det är väskförbud på större evenemang och dit räknar man GHS och Eurohorse givet att mässan arrangeras parallellt med Gothenburg horse show, säger Erika Olsson.

ANNONS

Får inte ta med påsar tillbaka in

Hon lugnar dock köpsugna besökare med att de kommer att kunna shoppa precis som vanligt och röra sig obehindrat med sina inköp, i påsar och väskor, mellan Scandinavium och mässan.

Däremot behöver man lämna godset på insidan om man vill röra sig utanför arenan under dagen.

– Man kan ju som besökare gå ut från arenan under dagen och komma tillbaka, men de påsar man handlat får man lämna inne i garderoben, antingen inne i Scandinavium eller inne på mässan. För man kan inte ta med dem in igen i de publika entréerna.

Det betyder också att den som enbart tänkt att besöka mässan också berörs av väskförbudet. Och för den som vill returnera eller byta en vara får man inte ha varan i någon påse eller väska när man passerar entrén.

– Vi har ju levt med väskförbud på Scandinavium sedan i november och är väldigt vana att jobba med det. Det som är annorlunda nu är att vi har mässan vägg i vägg och där är vi glada att vi fick till den lösningen tillsammans med mässan, så att man som besökare kan röra sig emellan.

”Kommer hjälpa så långt vi kan”

GHS organisation har säkrat upp med att genom ett samarbete utrusta Scandinaviums toaletter med behållare fyllda med mensskydd för den som behöver. I övrigt så är man välkommen med skötväska till barn, eller om det finns särskilda medicinska behov som kräver bagage.

ANNONS

– Vi kommer att hantera det och hjälpa folk så långt som vi bara kan, och fortfarande hålla oss inom ramarna, säger Erika Olsson.

LÄS MER:Influencer får chansen – Hedin rider världscupen

LÄS MER:Henrik von Eckermann ramlade av i världscupen

LÄS MER:Henrik von Eckermann klar för Gothenburg horse show

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS