Henrik von Eckermann ramlade av i världscupen

Dramatiska bilder från världscupen i Bordeaux visar hur Henrik von Eckermann drämmer i backen när hästen Calizi vägrar ett hinder.
”Jag är lättad och tacksam att både jag och Calizi mår bra”, skriver han dagen efter på Instagram.

ANNONS
|

Det var i slutet av grundomgången under världscupen i Bordeaux på lördagen som Henrik von Eckermanns häst, Calizi, först river ett hinder och bokstavligt talat rasar in i det nästkommande plankhindret. I fallet går Calizi omkull och Henrik von Eckermann kastas av.

– Det är inte ofta Henrik går i backen men hästen blev tveksam. Det var dramatiskt, säger SVT Sports expert Lotta Björe under livesändningen.

Eckermann reser sig dock snabbt upp igen och Calizi tar några varv inne i arenan innan hon fångas in.

Därmed blev också ekipaget diskvalificerat från tävlingen. Det andra svenska ekipaget på plats var Erica Swartz Ryan med Cavicii Z som inte heller tog sig till omhoppning.

ANNONS

Henrik von Eckermann sparade sina allra främsta hästar i kvällens världscup i Bordeaux.

Skulle samla erfarenhet

Förra veckan stod det klart att Henrik von Eckermann kommer till Gothenburg horse show i slutet av februari. Där kommer han även få sällskap av Wilma Hellström, Angelica Augustsson Zanotelli, Rolf-Göran Bengtsson och bröderna Peder och Jens Fredricson.

I Bordeaux var tanken att det elvaåriga stoet Calizi skulle samla på sig än mer erfarenhet. Stoet gick tidigare i vinter världscupen i Madrid och kom femma.

Eckermann var heller inte den enda att ramla av i plankhindret. Några startnummer tidigare gjorde fransmannen Edward Levy samma flygande resa. Flera ryttare rev också hinder på banan. Av 36 startande var det endast sex felfria efter grundomgången.

Vinnare blev Schweizaren Steve Guerdat, regerande Europamästare.

Henrik von Eckermann ställer inte upp i söndagens grand prix, men det var bestämt redan innan lördagens klass. I ett inlägg på Instagram skriver han att både han själv och hästen Calizi mår bra efter fallet.

LÄS MER:Henrik von Eckermann klar för Gothenburg horse show

LÄS MER:Vännerna startar stiftelse till Vignir Jónassons minne

ANNONS