Henrik von Eckermann och King Edward i världscupen i Göteborg 2023.
Henrik von Eckermann och King Edward i världscupen i Göteborg 2023. Bild: CARL SANDIN

Henrik von Eckermann klar för Gothenburg horse show

Världsettan och regerande världsmästaren, Henrik von Eckermann, kommer till Göteborg i februari. Det meddelar Gothenburg horse show på sociala medier.

ANNONS
|

Med en knapp månad kvar till Göteborgs största hästevenemang, Gothenburg horse show, är det fortfarande hemligt vilka toppryttare som kommer att rida in på arenan.

Men en sak är klar. Henrik von Eckermann, som var med och tog lagguld i OS, VM och EM samt innehar en rekordlång förstaplats på världsrankingen, kommer att delta i tävlingarna på hemmaplan.

”Nu är det klart att vår svenska stolthet kommer till Gothenburg Horse Show och rider inför hemmapubliken i Scandinavium!”, skriver arrangören på sociala medier.

Vilka hästar han har med sig till Göteborg återstår att se. I slutet av december hoppade han in på en andraplats i Mechelen med sitt sto Iliana. Övriga hästar som har startat under världscupen är Dzara Dorchival, Calizi och VM-guldhästen King Edward.

ANNONS

Under Gothenburg horse show är det dags för den sista deltävlingen i världscupen där Henrik von Eckermann just nu toppar ligan. Han är sedan tidigare direktkvalificerad till finalen som avgörs i Riyhad i april.

LÄS MER:Göteborgs fältrittklubb i karantän efter virusutbrott

LÄS MER:SM-guldmedaljör Kajsa Björe segrare i Billdal horse show

LÄS MER:Här tjänar du pengar som funktionär – lista på de största evenemangen i Göteborg

ANNONS