Uppgifter: Krismöte efter Karl-Erik Nilssons Rysslandsröst

Karl-Erik Nilsson gick emot Riksidrottsförbundets hållning i omröstningen om ryska barn och ungdomar i Uefa. Nu rapporterar Fotbollskanalen att ett krismöte om RF-ordförandens förtroende ska hållas.

ANNONS
|

I förra veckan röstade Uefa om ryska barn och ungdomarnas deltagande i internationella turneringar. Enligt Fotbollskanalen har Uefa meddelat att det i den aktuella omröstningen beslutades att välkomna ryska barn och ungdomar tillbaka till tävlingar men enligt Karl-Erik Nilsson, som förutom rollen som vice-president i Uefa är ordförande för Riksidrottsförbudet, handlade beslutet om att utreda frågan.

I den aktuella omröstningen röstade Nilsson emot både RF:s och Svenska fotbollförbundets hållning, att fortsatt vägra spela mot ryska lag.

– Är det möjligt att behandla barn annorlunda än vuxna? Jag tycker det är angeläget att utreda det här, har Nilsson sagt till Radiosporten.

ANNONS

Krismöte om Nilssons förtroende

Nu rapporterar Fotbollskanalen att över 50 specialförbund inom RF kallats till ”krismöte” i nästa vecka där förtroendet för RF-basen ska diskuteras. Enligt sajtens uppgifter har kallelsen till mötet också gått ut till Karl-Erik Nilsson, som ges chans att klargöra situationen.

Nästa år spelas U17-EM i Sverige. Enligt Uefa är det nu alltså klart att Ryssland får delta i det mästerskapet. Beslutet motiveras med att barn inte ska straffas för vuxnas handlingar.

Ryska landslaget är sedan den ryska invasionen av Ukraina i februari 2022 utestängda från Uefa och Fifa.

LÄS MER:RF-basen om kritiken: "Barnens bästa i fokus"

LÄS MER:Karl-Erik Nilsson uppges röstat för ryskt deltagande i U17

LÄS MER:Klart med ryssar i Paralympics – Sverige kritiskt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS