Karl-Erik Nilsson uppges röstat för ryskt deltagande i U17

Riksidrottsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson ska ha röstat för ett ryskt deltagande i U17-EM, det rapporterar Sky Sports.
"Jag känner inte igen mig alls i den brittiska mediabeskrivningen", säger han själv till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Ryskt och belarusiskt deltagande inom olika idrottsevenemang har varit ett stort samtalsämne sedan Ryssland, med stöd av Belarus, beslutade sig för att invadera Ukraina.

I merparten av alla turneringar har det varit totalstopp, men nu har ett beslut i annan riktning fattats.

Igår röstade Uefa igenom att upphäva totaltförbudet mot Ryssland, vilket innebär att landet U17-landslag kommer att få vara med i turneringar som organiseras av det europeiska förbundet.

Beslutet har inte uppskattats av alla och bland annat Sverige, som ska arrangera U17-EM i maj nästa år, har meddelat att man inte tänker möta Ryssland.

Nu rapporterar dock Sky Sports att det faktiskt var en svensk som delvis låg bakom beslutet att slopa totalförbudet. Den engelska kanaler skriver att riksidrottsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson var en av de som röstade för att låta Ryssland delta.

ANNONS

Nilsson, som även är förste vice president i Uefas exekutivkommitté, väljer därmed att gå emot både det svenska fotbollsförbundet och och Riksidrottsidrottsförbundets linje.

Karl-Erik Nilsson: ”Känner inte igen mig”

Karl-Erik Nilsson slår dock ifrån sig och säger att han ”inte känner igen sig” i vad Sky Sports rapporterar.

"Jag känner inte igen mig alls i den brittiska mediabeskrivningen av ExCos hantering av frågan. Våra interna samtal och vägen fram till beslut är inget som offentliggörs publikt. Jag kan därför inte kommentera hur omröstning skett och resultatet av denna", skriver han i ett meddelande till Fotbollskanalen.

Han skriver även att det viktigaste beslutet var att Uefa fortsatt inte tänker låta ryska representationslag på seniornivå delta.

"Det är helt i linje med svensk idrotts och svensk fotbolls uppfattning. Jag har inga ytterligare kommentarer i ärendet".

LÄS MER:Ryske NHL-stjärnan prisas av Putin

LÄS MER:Kritik mot Jelena Isinbajeva efter Teneriffa-flytten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS