Sonny Colbrelli tvingas sluta efter hjärtstoppet

I mars kollapsade cykelstjärnan Sonny Colbrelli med hjärtstopp. Nu tvingas han avsluta karriären. ”Jag visste att vägen tillbaka skulle bli svår och nu måste jag säga hejdå till cyklingen", säger han i ett uttalande.

ANNONS

I mars i år slutade Sonny Colbrelli tvåa i den första etappen av Katalonien runt i Spanien. Efter målgång kollapsade italienaren och läkare inledde hjärt- och lungräddning med hjärtstartare. Den 32-årige cyklisten hade drabbats av hjärtstopp. Hans återfick medvetandet och fick en defibrillator inopererad.

Sedan kollapsen har Colbrelli, som bland annat vann klassiska Paris-Roubaix 2021, inte tävlat. Nu meddelar han att han tvingas avsluta karriären.

"För ett år sedan firade jag en av de största triumferna i min karriär, Paris-Roubaix. Jag trodde aldrig att jag nu, ett år senare, skulle uppleva ett av mina jobbigaste ögonblick", säger han i ett uttalande via sitt stall Bahrain Victorious.

ANNONS

Colbrelli fortsätter:

"Efter det som hände i Katalonien har jag aldrig tappat hoppet om att fortsätta karriären. Jag visste att vägen tillbaka skulle bli svår och nu måste jag säga hejdå till cyklingen".

"Cykling är inte fotboll”

Cyklistens kollaps liknar det som drabbade den danske fotbollsspelaren Christian Eriksen under EM 2021 och italienaren behandlades av flera personer som också hjälpte Eriksen. Dansken är efter sitt hjärtstopp tillbaka på fotbollsplanen och spelar nu för Manchester United i Premier League.

"Cykling är inte fotboll. Det är en annan sport där du inte kan få medicinsk hjälp med en gång. Fotbollsträningar sker på ett begränsat område, medan du som cyklist är ensam på vägen i många timmar", säger Colbrelli.

Sonny Colbrelli vann förutom Paris-Roubaix också linjeloppet på EM 2021. Samma år blev han också italiensk mästare.

LÄS MER:Stjärnan tillbaka på sadeln efter hjärtstoppet

LÄS MER:Cykelstjärnan Sonny Colbrelli drabbades av hjärtstopp vid målgången

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS