Cykelstjärnan Sonny Colbrelli drabbades av hjärtstopp vid målgången

Otäcka scener utspelade sig under målgången av Katalonien runt. Tvåan Sonny Colbrelli drabbades av hjärtstopp vid målgången och fick föras till sjukhus.

ANNONS
|

Italienske cyklisten Sonny Colbrelli fördes till sjukhus på måndagen efter att ha drabbats av hjärtstillestånd vid målgång av den första etappen av Katalonien runt i Spanien.

31-åringen gick i mål som tvåa bakom australiern Michael Matthews, efter en avslutande spurt i uppförslutning, men omkring 100 meter efter mållinjen föll italienaren ihop.

I en kommuniké skriver tävlingsarrangören att läkare omedelbart inledde hjärt- och lungräddning med hjärtstartare, och att Colbrelli återfick medvetandet. Han kördes till sjukhus i Girona och på måndagskvällen uppgavs läget vara stabilt.

En talesperson för hans stall Bahrain-Victorious säger att Colbrelli var vid medvetande och pratade innan han anlände till sjukhuset.

ANNONS

"Hans läge var stabilt när han togs in i ambulansen för att föras till sjukhuset i Girona för att undersökas ytterligare”, skriver stallet på Twitter.

Under tisdagen kom lugnande besked från det spanska sjukhuset, dit han fördes. Sonny Colbrelli stall meddelar att han är vid medvetande och mår okej.

"Inget av alla hjärttester som gjordes i går kväll visade tecken på oro", skriver stallet i ett uttalande.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS