Sonny Colbrelli har fått klartecken till att sätta sig på cykeln igen efter hjärtstoppet i Spanien. Arkivbild.
Sonny Colbrelli har fått klartecken till att sätta sig på cykeln igen efter hjärtstoppet i Spanien. Arkivbild. Bild: Michel Spingler AP/TT

Stjärnan tillbaka på sadeln efter hjärtstoppet

Italienska cyklisten Sonny Colbrelli har godkänts för "nöjeskörning" och "lättare fysisk aktivitet", bekräftar hans stall. 31-åringen drabbades av hjärtstopp efter att ha kollapsat i samband med målgång vid en tävling i Spanien.

ANNONS
|

Det var i mars som stjärncyklisten Sonny Colbrellis hjärta slutade att slå. Han hade kollapsat efter att ha gått i mål som tvåa i den inledande etappen av Katalonien runt i Spanien.

Läkare inledde omedelbart hjärt- och lungräddning med hjärtstartare och Colbrelli återfick medvetandet. Han kördes därefter till sjukhus i Girona där läget stabiliserades.

Nu har 2021:s segrare av Benelux-touren fått klartecken att återgå till "nöjeskörning" och "lättare fysisk aktivitet", rapporterar 31-åringens stall Team Bahrain Victorious.

Colbrelli har sedan kollapsen fått en defibrillator inopererad.

"Efter den framgångsrika operationen den 31 mars har den italienska cyklisten fortsatt att undgå medicinska undersökningar på universitetet i Padua. Undersökningarna har visat ytterligare förbättringar i hans kardiovaskulära hälsa, vilket gör Colbrelli redo för nöjesåkning och lättare fysisk aktivitet", säger stallet i ett uttalande.

ANNONS

"Att fortsätta att övervaka hans tillstånd är prioriterat med nära uppföljning de kommande månaderna för att säkerställa hans säkerhet och återgång till normala livsaktiviteter".

Själv tycks italienaren, med totalt 34 segrar i karriären, medveten om vad som krävs för en återkomst till sporten.

– Det är redan ett mirakel att jag är vid liv. Nu behöver jag ett nytt för att få mig tillbaka på sadeln, sade Colbrelli till italienska Gazzetta dello Sport i mars.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS