Ole Einar Björndalens kritik mot Sverige: ”Det är löjligt”

Elvira Öberg är sjuk men Sverige har ännu inte tagit in någon reserv till VM. Det beslutet får kritik av den norske legendaren Ole Einar Björndalen – som tycker att Stina Nilsson borde kallas in.
– Det är löjligt att de inte tar in henne, säger han till norska TV2.

ANNONS
|

Sveriges stora medaljhopp inför skidskytte-VM Elvira Öberg är sjuk och det är osäkert om och när hon kan vara tillbaka. Hon missade söndagens jaktstart och kommer sannolikt även tvingas stå över onsdags distanslopp. På lördag är det dags för stafett och just nu finns bara fyra friska damåkare i det svenska laget (Hanna Öberg, Linn Persson, Anna Magnusson och Mona Brorsson).

Ändå väljer Sverige att inte kalla in en reserv till det svenska laget.

– Vi har tre möjligheter i Johanna Skottheim, Tilda Johansson eller Stina Nilsson. Det är som innan, det är inte lätt att ta sig hit. Och Tilda är sjuk hemma, Johanna är precis tillbaka efter sjukdom och Stina har precis börjat ett nytt träningsblock och är inte heller helt redo för en distans. Men vi kommer utvärdera situationen under veckan, om vi behöver skicka hit någon till stafetten, sa den svenske förbundskaptenen Johannes Lukas till SVT under måndagen.

ANNONS

Björndalen vill se Stina Nilsson

Att inte kalla in en frisk Stina Nilsson som reserv i den svenska truppen tycker den norske legendaren Ole Einar Björndalen är fel.

– Det är löjligt att de inte tar in henne. De måste kunna förbereda sig för att kunna leverera så bra som möjligt i stafetten om hon skulle behövas där, säger han till norska TV2, där han nu jobbar som expert, och tillägger att Elvira Öbergs smitta kan spridas till fler åkare i det svenska laget.

Skulle fler åkare bli sjuka inför stafetten och ingen reserv kallas in skulle inte Sverige, som inför mästerskapet var en av guldfavoriterna på distansen, ha ett fullt lag.

Ole Einar Björndalen vann under sin aktiva karriär åtta OS-guld och 20 VM-guld.

LÄS MER:Öberg fortfarande sjuk – verkar missa nytt lopp

LÄS MER:Tvekar om ersättare för sjuk Öberg

LÄS MER:Nilssons första ord efter VM-petningen: "Rimligt"

ANNONS