Elvira Öberg har fått ont i halsen, men landslaget har inte bestämt om man ska hämta in en ersättare till VM.
Elvira Öberg har fått ont i halsen, men landslaget har inte bestämt om man ska hämta in en ersättare till VM. Bild: Anders Wiklund/TT

Tvekar om ersättare för sjuk Öberg

Sveriges största medaljhopp i skidskytte-VM, Elvira Öberg, fick ont i halsen och missade söndagens jaktstart.
Nu ska landslagsledningen utvärdera om någon ersättare ska skickas ner till VM i Oberhof.

ANNONS
|

Den svenska reserven Mona Brorsson fick ju hoppa in i loppen redan första dagen eftersom Sverige inte kände till att man fick ha fem deltagare i stället för fyra i varje lopp.

Landslagstränaren Johannes Lukas säger att det ändå inte är helt säkert att man kallar in någon ny. Det florerar covidsmitta i landslagsgruppen som tävlade i den senaste IBU-cupen. Tilda Johansson har nyligen testat positivt och Johanna Skottheim har knappt tagit sig tillbaka efter coronasjukdomen. Stina Nilsson skulle dock kunna vara aktuell.

– Vi måste utvärdera om det är värt att skicka hit någon. Det viktigaste är att det här laget blir skyddat så mycket som möjligt mot sjukdom. Jag ska först prata med Elvira, sen beslutar vi i kväll hur vi gör, säger Lukas.

ANNONS

Damernas nästa tävling är distansloppet på onsdag. Därefter är det singelmixedstafett, då bara en dam och en herre kör, på torsdag. Damernas stafett går på lördag och VM avslutas med masstart på söndag.

Elvira Öberg har vunnit tre världscuplopp, individuellt i vinter och ligger tvåa i världscupen.

ANNONS