Lovisa Tysklind vann Suldan Hassan som hare – missade sitt mål med fem sekunder

Målet var 1.30, klockan stannade på 1.30:05. Då skyller Lovisa Tysklind missen på sin hare – löparstjärnan Suldan Hassan.
– Jag skyller allt på Suldan, säger hon och skrattar.

ANNONS
|

Första gången Lovisa Tysklind sprang Göteborgsvarvet var 2019, då sprang hon in på tiden 1.55:58.

När hon stod på startlinjen fyra år senare var målet 1,30, något hon skulle nå med hjälp av löparstjärnan Suldan Hassan. Anledningen till att just Lovisa Tysklind fick Suldan Hassan som hare var för att hon vann en tävling som Göteborgsvarvet anordnade.

Förbättrade sitt personbästa med 26 minuter

Hur gick det då?

När Tysklind sprang in i mål på lördagseftermiddagen hade hon förbättrat sitt personbästa med 26 minuter, ändå var hon inte helt nöjd.

– Det var lite hett och lite surt att jag misslyckades. Eller jag ska inte säga att jag misslyckades, jag är jättenöjd med att jag sprang i mål på 1.30:05, säger hon och passar samtidigt på att hylla sin hare.

ANNONS

– Han gjorde ett helt fantastiskt jobb. Det här är nog det absolut sjukaste jag någonsin gjort, det har varit en ära rakt igenom. I efterhand kan man ju säga att det var smart att springa in över 1.30 för då kan jag sätta det som mål till nästa säsong.

Hur var samarbetet mellan dig och Suldan?

– I början envisades jag med att kolla på klockan lite själv, men efter fem kilometer sa han till att jag skulle sluta och bara följ honom och det gjorde jag sen. Och det gick ju nästan hela vägen, säger Tysklind.

Dock tyckte Lovisa att Hassan pratade lite väl mycket ibland.

– Det var störigt att han var helt oberörd och jag kämpade för livet. När vi skulle springa över bron till Slottsskogen så sa han ”håll farten nu Lovisa” och då sa jag att jag inte orkade. Då sa han ”jo, för annars hade du inte kunnat prata”, säger Lovisa Tysklind och ler.

Började springa för att må bättre

Tysklinds löparresa började när hon kom hem efter ett år i London dit hon dragit efter studenten.

– Det var jättekul och väldigt intensivt som det kan vara i London. Men när jag kom hem mådde jag inte så bra, jag hade tappat bort mig själv, berättar hon.

ANNONS

Hon bestämde sig för att besöka en terapeut som föreslog att hon skulle testa att börja löpträna, vilket hon gjorde. Det hjälpte mot måendet som sakta men säkert blev bättre.

– Jag är på en mycket bättre plats i livet i dag så jag är inte lika beroende av träningen längre. Det är väldigt bra för det kan vara farligt att vara för beroende av det eftersom man kan drabbas av skador och sjukdomar. Förr kunde det vara tufft för jag hade inget medel att tillgå om jag var tvungen att ta en paus från löpningen, nu kan jag finna andra sätt, säger Lovisa Tysklind.

LÄS MER:Alice Stenlöf efter sitt första Göteborgsvarv: ”Förstår det inte förrän man upplever det”

LÄS MER:Loui Sand drack två öl under Göteborgsvarvet

LÄS MER:Minnesmästaren Jonas von Essen testas i GP:s studio

LÄS MER:Nytt världsrekord under Göteborgsvarvet till familjen Skårbratt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS