Jonas Jerebko fick motta jubel i Luleå

Jonas Jerebko dök upp som matchbollsleverantör i Luleå – och möttes av publikens jubel.
Vilket får Luca Romano, sportchef i Umeå Bskt att reagera.
– Jag blir förbannad, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Det var tidigare i år som Jonas Jerebko skapade stora rubriker genom att välja att skriva på för den ryska arméns lag CSKA Moskva, inte långt efter att Ryssland valt att invadera Ukraina.

Beslutet möttes av stor ilska och svenska basketförbundet valde att markera genom stänga av den svenske storstjärnan från landslaget.

– Det finns inte några förutsättningar för Jonas Jerebko att representera ett svenskt basketlandslag, skrev man i ett pressmeddelande.

Jerebkos vistelse i Ryssland var kort och i somras vände han återigen hem till Sverige. Sedan dess har han inte synts till särskilt mycket i offentliga sammanhang.

ANNONS

Men så dök han upp igår.

Den svenske stjärnan var nämligen på plats när BC Luleå slog Norrköping Dolphins uppe i Norrbotten. Jerebko var ditbjuden av hemmalaget, som han representerade för 14 år sedan (då hette laget Plannja), och presenterades som matchbollsleverantör.

Jerebko stegade ut på planen med en matchboll och fick då motta publikens jubel.

Sportchefen: ”Blir förbannad”

Jerebkos framträdande har fått flera att reagera, bland annat Umeå Bskt:s sportchef Luca Romano.

– Jag är sportchef för Umeå Bskt, men jag vill prata här som Luca Romano. Det här är mina personliga åsikter. Jag har ägnat hela mitt liv åt idrotten och när det finns större saker än idrotten blir jag förbannad. Jag blir chockerad av en sån här grej. Jag förstår inte hur man kan göra så, säger han till Sportbladet.

Romano berättar att han blev glad när svenska förbundet beslutade sig för att stänga av Jerebko från landslaget. Han säger också att han egentligen inte ser några problem med att Jonas Jerebko dyker upp under en match privat.

– Jag vet att Jonas har en sambo från Kalix, så att han vill se en basketmatch som privatperson är ingen fara för mig. Men när han tar en officiell roll i en basketmatch, bara att han levererar en boll, för mig blir han en del av arrangemanget då.

ANNONS

GP söker BC Luleå för kommentar.

LÄS MER:Jonas Jerebko bryter tystnaden om kritiserade flytten

LÄS MER:Niklas Eriksson kritiserar KHL-svenskarna

LÄS MER:Landslagscomeback inte aktuell för Jerebko

ANNONS