Jonas Jerebko bryter tystnaden om kritiserade flytten

Jonas Jerebko har varit tyst om den kritiserade flytten till CSKA Moskva – fram till nu.
I ett inlägg på sociala medier skriver han om beslutet:
”Jag åkte dit för att vinna och spela för en av de bästa tränarna i Europa”, skriver 35-åringen.

ANNONS
|

I mars, efter den ryska invasionen av Ukraina, flyttade Sveriges bästa basketspelare Jonas Jerebko till Ryssland för spel för CSKA Moskva. Beslutet att spela i den ryska klubben möttes av hård kritik och Jerebko tappade sponsorer och stängdes av från svenska landslaget.

– Efter denna dialog har vi tyvärr tvingats konstaterat att det inte finns några förutsättningar för Jonas Jerebko att representera ett svenskt basketlandslag, skrev förbundet i ett pressmeddelande och förklarade att beslutet att spela i Ryssland strider mot svensk baskets värderingar.

Han har endast uttalat sig om flytten i CSKA:s kanaler och när SVT var på plats i Ryssland i juni och ställde frågor till honom om flytten men Jerebko valde att inte svara.

ANNONS

– Jag har ingen kommentarer till det just nu, sa han då.

Nu, nästan tre månader senare, skriver han för första gången om flytten på sociala medier.

”Har hållit mig borta från sociala medier efter allt hat jag fick från ett basketbeslut jag tog. Jag vet att folk blir upprörda över att jag säger så, men för mig var det vad det var. Jag fick en fantastisk möjlighet att fortsätta min karriär med en klubb känd för sin professionalism. Jag åkte dit för att vinna och spela för en av de bästa tränarna i Europa”, skriver han på Instagram.

Framtiden oklar för Jerebko

På söndagen besegrade Sverige Israel i VM-kvalet och Jerebko, som alltså inte får spela landslagsbasket efter Rysslands-flytten, inleder sitt inlägg med att hylla det svenska laget.

”Att se mina killar slå Israel idag fick mig att gå direkt till gymmet. Fantastiskt spel av den svenska basketens framtid. Älskar att se det”.

Jerebkos kontrakt med CSKA Moskva sträckte sig över säsongen och tog slut när laget föll i finalen av ryska ligan mot St Petersburg. Var 35-åringen karriär fortsätter är oklar.

”Nu är jag tillbaka och tränar. Jag vet inte vad mitt nästa kapitel är. Allt jag vet är att jag är tacksam för alla som finns i mitt hörn! Håll utkik…”, skriver han om framtiden.

ANNONS

LÄS MER:Jerebko lämnar Moskva: "Visade ingen ånger"

LÄS MER:Då går Jonas Jerebko till historien som en av de girigaste

LÄS MER:Experten om Jerebko: "Chockad och förbannad"

LÄS MER:Jonas Jerebko stoppas från landslaget

ANNONS