Jesper Hussfelt och Robert Perlskog klar för nya kanalen

Radiosporten har fått en konkurrent.
Genom en app vid namn Sportscom, som ska sända samtliga matcher från Premier League, allsvenskan och SHL.
– Det här är ett helt nytt koncept som jag tror väldigt mycket på, säger kanalens nye kommentator Jesper Hussfelt.

ANNONS
|

Under flera års tid har radiosporten haft mer eller mindre monopol i att kommentera sport i ljudformat. Nu utmanas SR:s sportkanal av en ny digital kanal. Något som Sportbladet var först med att avslöja.

Den nya kanalen heter Sportscom och är en app där man ska kunna lyssna på samtliga matcher från allsvenskan, SHL och Premier League.

– Det här är ett helt nytt koncept som jag tror väldigt mycket på. Lyssnandet är på väg spikrakt uppåt i form av olika typer av ljudplattformar och poddar, så känslan är att man kliver rakt in i en växande bransch, säger Jesper Hussfelt som blir en av kanalens kommentatorer.

ANNONS

Hussfelt har bland annat kommenterat sport för TV4-gruppen, nu väntar radioformatet för honom.

– Dessutom har jag, ända sedan jag var liten, egentligen velat jobba med radio och ljud där du som kommentator såväl måste guida lyssnaren som förmedla känslan på arenan. Efter alla dessa år kommer jag till slut in på rätt bana, säger Hussfelt till Sportbladet.

Robert Perlskog gör comeback

I kommentarsstallet finns där också Robert Perlskog. 67-åringen fick inte förlängt kontrakt med Viaplay 2022, nu är han tillbaka men i radiosammanhang:

– Ljud är det jag tycker är allra roligast inom det här yrket. Jag har nästan gått och hoppats på att Radiosporten ska ringa och tjata och be mig komma tillbaka, men det har de tamejfan inte gjort! Så när det här dök upp tvekade jag inte en sekund. Jag avbröt min pensionering och det ska bli jävligt kul, säger Perlskog

Sportscom kommer börja med att sända samtliga matcher från Premier League och SHL, nästa säsong blir allsvenskan en del av kanalens sortiment.

Övriga kommentatorer är: Christoffer Svanemar, Christoffer Kviborg, Björn Geijer, Rikard Jansson, Richard Hermansson, Petter Barrling, Pelle Bäckman, Daniel Kristiansson, Robert Tennisberg, Adam Johansson, Gustav Karlsson och Tobias Dahlberg.

LÄS MER:Uppgifter: Radiosporten får utmanare – profiler värvas

LÄS MER:Claes Hellgren gör sitt 56:e handbollsmästerskap

LÄS MER:Robert Perlskog om bråket med Peter Jihde

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS