Robert Perlskog om bråket med Peter Jihde

Robert Perlskog och Peter Jihde rök ihop under handbolls-VM 2001.
I en intervju berättar Perlskog om konflikten som slutade med att Jihde sa upp sig.
– Peter skrek till mig att jag var ett överbetalt jävla svin, berättar tv-profilen för Sportexpressen.

ANNONS
|

Robert Perlskog är numer pensionerad från jobbet som tv-kommentator.

67 blev det när han tidigare i år, som en blixt från klar himmel, fick nobben av Viaplay – där han kommenterade handbollsmästerskapen tillsammans med sin parhäst Claes Hellgren.

– Det var en riktig jävla käftsmäll som jag inte alls var beredd på. Och jag förstår det fortfarande inte, berättade han tidigare i år.

Nu har Robert Perlskog skrivit en bok. Den heter ”Från Rågsved till Rio” och i den berättar han bland annat om uppbrottet med Viaplay. Han berättar även om ett infekterat bråk med tv-profilen Peter Jihde.

ANNONS

Perlskog: ”Skrek att jag var ett överbetalt jävla svin”

Det hela ska varit under 2001, då Perlskog och Jihde bevakade handbolls-VM i franska Montpellier. De båda jobbade på den tiden för TV4 och under ett möte ska stämningen mellan profilerna blivit dålig, minst sagt.

– Peter exploderade under ett möte och jag blev helt tagen på sängen. Han hade haft synpunkter på hur jag och Claes skulle jobba, att vi skulle påannonsera Leif ”Loket” Olssons webbradio, att tittarna skulle lyssna på någon annan än oss. Ja, till och med synpunkter på vilka slipsar vi skulle bära. Men jag vägrade det där. Det får ni ta i studion, sa jag, berättar Robert Perlskog för Sportexpressen.

Det hela avslutades i hätska ordalag.

– Peter skrek till mig att jag var ett överbetalt jävla svin. Det är möjligt, sa jag. Men det där med överbetald stämmer inte.

Peter Jihde.
Peter Jihde. Bild: LENNART MÅNSSON

Jihde ska sagt upp sig efter bråket

Konflikten mellan de två profilerna tog inte slut efter mästerskapet, utan fortsatte när hockeyslutspelet skulle dra igång. Jihde ska ha vägrat jobba med Perlskog och beslutade sig sen för att säga upp sig från TV4, för att börja jobba på SVT i stället.

Jihde vill inte gå in på konflikten, utan väljer att hylla Perlskog.

– Det jag kan säga om Robert Perlskog, efter alla dessa år, är att jag tycker att han är, eller åtminstone var, Sveriges bästa sportkommentator. Alla kategorier, säger han till Sportexpressen.

ANNONS
ANNONS