Uppgifter: Radiosporten får utmanare – profiler värvas

Radiosporten har sänt idrott utan nämnvärd konkurrens.
Nu uppger Sportbladet att detta är på väg att ändras.

ANNONS
|

Många av Sveriges största idrottsögonblick är förknippade med Radiosporten och dess färgstarka profiler. Så länge man kan minnas har de varit ohotade i etern.

Men nu uppger Sportbladet att en ny sportkanal är beredd på att ta upp kampen med public service. Enligt tidningens uppgifter ligger bolaget Sportscom AB bakom satsningen som ska lanseras i höst.

Kanalen, som enligt Sportbladet kommer utgå från en app, ska sända bland annat allsvenskan, SHL och Premier League. Detta genom att kommentera hela matcher digitalt, någonting Radiosporten inte längre gör.

Kryptiskt svar

För att elda i gång sin satsning ska man också redan nu ha gjort klart med flera tunga profiler. Enligt Sportbladets uppgifter kommer bland annat Robert Perlskog (senast Viaplay), Daniel Kristiansson och Jesper Hussfelt (senast C More/TV4) samt Pelle Bäckman (senast SVT) att ingå i stallet.

ANNONS

– Det enda jag kan säga är att jag har ett nytt kommentatorsjobb från och med augusti och över tid. Mer än så får jag inte säga. Det är sekretess fram till augusti, säger Hussfelt till tidningen.

Radiosportens chef Tobias Rosvall kommenterar uppgifterna.

– Det är givetvis något vi följer noga. Vi har i dag nästan 1,5 miljoner lyssnare på Sportextra varje helg och ökande lyssning digitalt. Men med det sagt så tittar vi givetvis hela tiden på hur vi ska kunna möta publiken på med vårt innehåll framöver, säger han.

Till skillnad från tv-rättigheter är inte radioformatets dito exklusiva. Det innebär att flera kanaler kan sända samma rättigheter – någonting som i sin tur innebär att det inte skulle betyda att Radiosporten tappar sina.

LÄS MER:Pär Hansson tvingades lämna matchen – mitt i sändningen

LÄS MER:Claes Hellgren var nära döden: ”Runnit ut 1,5 liter blod”

LÄS MER:Claes Hellgren gör sitt 56:e handbollsmästerskap

ANNONS