Mikael Renberg totalsågade Schweiz

Tre Kronor slog Schweiz med överlägsna 7–0. Då tog SVT:s expert Mikael Renberg fram det största motorsågen.
– Schweiz såg ut som de bortskämda miljonärer de har gjort sig till, sa han efter matchen.

ANNONS
|

Efter två blytunga, fiaskoartade, förluster var det dags för Tre Kronor att resa sig igen. Måstematchen mot Schweiz blev en rejäl blågul islossning. När slutsignalen ljöd hade Johan Garpenlövs mannar vunnit med 7–0.

LÄS MER:Sveriges revansch – körde över Schweiz i VM

Vilket fick SVT:s expert Mikael Renberg att hylla det svenska laget.

– Både Adrian och Mario Kempe åker skridskor som jag inte sett dem tidigare. Sverige gör väldigt mycket bra, man satte tonen i första perioden genom att göra det superenkelt, sedan kunde man spela ut, sa experten i SVT.

Renberg totalsågade Schweiz

Men sen valde även Mikael Renberg att ta fram den rejäla motorsågen när det var dags att prata om tisdagens motståndare, vilka han inför matchen såg som guldfavoriter i VM.

ANNONS

– Sedan måste jag säga en annan sak... Schweiz såg ut som de bortskämda miljonärer de har gjort sig till, sa Mikael Renberg.

LÄS MER:Dansk seger efter poängtapp

Han utvecklade sitt resonemang:

– Om vi går tillbaka tio år sa jag alltid att Schweiz inte utvecklar sin hockey så bra, de är så nöjda att vara i det lilla landet och tjäna mycket pengar, korta resor och så vidare. Sedan har det hänt saker i schweizisk hockey, man har fått lite stjärnor i NHL och faktiskt utvecklats.

Renberg: ”Man tog ett steg tillbaka”

Hans sågning möttes till stora delar av skratt från kollegorna, inte minst Håkan Loob som satt på andra sidan bordet. Mikael Renberg frågade om han var för hård efter att han avslutat sin sågning med en sista pik:

– Men det här kändes som att man tog ett steg tillbaka och blev det här bortskämda hockeylandet, för de såg inte bra ut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS