Innebandy-EM tillbaka – avgörs 2026 i Partille arena

För första gången på över 30 år arrangeras 2026 ett EM i innebandy.
Allt kommer avgöras i Partille arena.

ANNONS
|

Innebandy-EM har inte arrangerats sedan 1995. 2026 är det tillbaka.

”Europamästerskapet för innebandy har arrangerats tre gånger tidigare mellan åren 1994–1995, ett på damsidan och två på herrsidan. Turneringen lades därefter ner till förmän för VM. Men nu är EM i innebandy tillbaka”, skriver Svenska innebandyförbundet i ett pressmeddelande på torsdagen.

Det är dam-EM om två år som gäller och spelplatsen kommer vara Partille arena.

”Partille arena har en lång lista med referenser från sporter och internationella evenemang samt har alla faciliteter som krävs för mästerskapet. I arenan finns också den senaste ljud- och ljusteknik som borgar för att en magisk atmosfär”, skriver förbundet.

ANNONS

Dubbla Europamästerskap 2026

Sofia Kinell-Jerpenberg är enhetschef för evenemang i Partille arena.

– Väldigt roligt att innebandy-EM såg Partille arena som det självklara valet för sin comeback. Det känns extra bra att vi är med och bidrar till att senast 2030 göra innebandyn helt jämställd. Nu ser vi fram mot ett spännande mästerskap, säger hon.

Mästerskapet spelas mellan 31 augusti och 6 september 2026.

Under onsdagen meddelade Svenska volleybollförbundet att damernas volleyboll-EM kommer spelas i Scandinavium i augusti 2026.

– Det blir riktiga mästerskapsveckor i Göteborg med Europamästerskap i både innebandy och volleyboll för damer under samma period, säger Magnus Hallberg, vice vd och evenemangschef på Göteborg & Co.

LÄS MER:Volleyboll-EM 2026 till Göteborg

LÄS MER:Pixbo tog guld i Svenska Cupen – målfest i Falun

LÄS MER:Pixbo föll i cupfinalen – Team Thorengruppen vände och vann

ANNONS