Pixbo tog guld i Svenska Cupen – målfest i Falun

Det var en stor publik som fick se hemmalaget Falun falla mot Pixbo-herrarna i cupfinalen på onsdagskvällen. Slutresultatet blev 6–8 till Pixbo, vilket innebar lagets första titelvinst på 21 år.

ANNONS
|

2 336 åskådare har samlats i Guide arena för att bevittna vad som förväntades bli en vinst för hemmalaget Falun i herrfinalen i Svenska Cupen.

Men så skulle det inte bli.

Vid första periodens slut ledde Pixbo med 2–0. Målgörare var Marcus Peil och Gustav Fritzell. Och även om Falun försökte vända målbilden lyckades Pixbo behålla ledningen matchen igenom.

Övriga målgörare för Pixbo var Daniel Kalentun, Oskar Weissbach och Arvid Äse.

"fantastiskt att äntligen få vinna”

Med vinsten har laget säkrat sitt första guld i Svenska Cupen i innebandy på herrsidan. Det var också den första titelvinsten på 21 år. Senast laget tog en titel var när de kammade hem SM-guldet 2003.

ANNONS

– Fantastiskt kul att äntligen få vinna med det här gänget. Jag är inne på min fjortonde säsong i Pixbo utan att ta någon titel. Även om det inte är ett SM-guld så betyder det mycket, säger Pixbos målvakt Jon Hedlund efter segern.

Han utsågs även till matchens lirare efter sina många räddningar.

I helgen spelade även Pixbos damer cupfinal i Umeå. Där gick det dock inte lika bra. Trots en inledande ledning så lyckades motståndaren Team Thorengruppen vända på steken och ta hem vinsten på hemmaplan.

LÄS MER:Pixbo föll i cupfinalen – Team Thorengruppen vände och vann

LÄS MER:Michaela Meijer om motgångarna och framtiden

ANNONS