Förra året var Nanna Skodborg Merrald på plats under Gothenburg horse show, då på hästen Blue Hors Zack. Ekipaget slutade trea.
Förra året var Nanna Skodborg Merrald på plats under Gothenburg horse show, då på hästen Blue Hors Zack. Ekipaget slutade trea. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Ingen världscup i Göteborg för Nanna Skodborg Merrald

Det tyngsta namnet på dressyrlistan inför världscuptävlingarna i Göteborg, EM-silvermedaljören Nanna Merrald Skodborg, kommer inte att tävla med sin häst Blue Hors Zepter.
”Tyvärr, inget Göteborg för oss”, skriver stjärnan i ett inlägg på sociala medier.

ANNONS
|

Under onsdagen drar Gothenburg horse show igång och på fredag är det dags för världscup i dressyr grand prix.

12 ekipage från 6 nationer är anmälda till tävlingen, varav danska landslagsryttaren Nanna Skodborg Merrald var förhandsfavoriten.

Men nu verkar det som att det inte blir någon världscup för Skodborg Merrald i Scandinavium i år. I ett inlägg på Instagram skriver hon att hennes häst, Blue Hors Zepter har en varm hov och inte riktigt är som han brukar.

”Den här gången stannar vi hemma” står det i inlägget.

Det blir ingen världscup för Nanna Skodborg Merrald och Blue Hors Zepter i Göteborg.
Det blir ingen världscup för Nanna Skodborg Merrald och Blue Hors Zepter i Göteborg. Bild: Skärmdump

Nanna Skodborg Merrald är rankad femma i världen och tillsammans med Zepter kammade hon hem EM-silver i grand prix special i Riesenbeck i höstas, samt ett lagbrons för Danmark.

ANNONS

Just nu ligger hon trea i världscupen, som leds av svenska Patrik Kittel.

LÄS MER:Henrik von Eckermann ramlade av i världscupen

LÄS MER:Henrik von Eckermann klar för Gothenburg horse show

LÄS MER:Ridningen hjälper MS-sjuka Caroline: ”Ger mig frihet”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS